čitajsamnom

Jest’ ova kafa odmor

By on April 17, 2012

‘Hajde, pa da popijemo konačno i tu kafu’, rečenica koju najčešće slušam oko sebe. I bez obzira što već dugo uopšte ne konzumiram ovaj napitak i dalje zovem prijatelje „na kafu“.

Kafa podrazumijeva zaustavljanje obaveza i svih problema u glavi. Ona je kao tipka „pause“ za dan, svijet, sve što se dešava oko nas. Posebno kad sjedneš da je piješ sa dragom osobom pa je razvučeš što više možeš ne žureći da stisneš „play“.

Kafe su na našim prostorima najveća prepreka popularizaciji psihijatara. Kad i mi počnemo češće piti one „za ponijeti“, bez zaustavljanja i uživanja u priči, samo da bismo istresli napitak u sebe, onda ćemo vjerovatno početi tražiti i nekog koga ćemo platiti da nas sluša.

Nije bez razloga moja nana davno rekla ‘A jest’ ova kafa odmor’.

I jeste, bez obzira šta pili kad je pijete :)

(Ovaj tekst je dio projekta LIVEINSPIRE. Kliknite, pročitajte, inspirišite se. Za tekstove koji vas najviše inspirišu možete i glasati. )

About Cyber Bosanka

Blogerica - Cyber Bosanka Zaljubljenik u internet i društvene mreže. Radoznala i uvijek raspoložena za lično usavršavanje. Životni moto - Budi otvorenog uma. Ne radi drugima ono što ne želiš da drugi rade tebi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *