čitajsamnom
Don't miss

Petak 13. koji pamtim

By on April 13, 2012

2002. godine petak 13. decembar. Moj rođendan. Utrčim u WC da se spremim za posao ne budeći mamu i brata. Završivši krenem da otključam vrata a ključ neće, samo se vrti. Nakon 20 godina ključ koji je došao sa vratima odlučio da se pokvari.

Kako dozvati mamu? Spava u drugoj sobi a vrata zatvorena. Vičem – ne čuje. Lupam na vrata i uspijem. Smiješno joj što sam se zaglavila u WC-u, na rođendan.

Dok zove komšiju brat ustao i zeza. Pjeva sa druge strane „Happy birthday to you“. Ja sjedim na WC šolji i čekam. Na posao zakasnila uveliko.

Komšija procijeni da je odvaliti vrata jedina opcija i nakon par pokušaja ramenom uslijedi filmski zahvat nogom. Konačno slobodna.

Od tad se na rođendan i na petak 13. ne zaključavam nigdje. Preventivno.

(Ovaj tekst je dio projekta LIVEINSPIRE. Kliknite, pročitajte, inspirišite se. Za tekstove koji vas najviše inspirišu možete i glasati. )

About Cyber Bosanka

Blogerica - Cyber Bosanka Zaljubljenik u internet i društvene mreže. Radoznala i uvijek raspoložena za lično usavršavanje. Životni moto - Budi otvorenog uma. Ne radi drugima ono što ne želiš da drugi rade tebi.

2 Comments

  1. Bokvica

    April 13, 2012 at 5:12 pm

    Evo i jedna zanimljivost: u Italiji, baksuzan dan nije petak 13. kao što je u mnogim zemljama širom sveta, već je to petak 17. Petak 13. je baksuzan dan u anglosaksonskim zemljama, dok je u Španiji, Grčkoj i Južoj Americi baksuzan dan utorak 13.

  2. Seo

    April 13, 2012 at 11:08 pm

    Nije se pametno zaključavati :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *