Dnevnik jedne Cyber Bosanke #7: Šta posebno volim kad putujem sama

0
103

Autor: Hana Kazazović

Iscijedio me ovaj dan i ovaj dnevnik pišem u petak naveče, jer sutra prijepodne neću imati vremena. Svašta se nešto dešavalo i čitalo, pa evo da to ukratko sumiram :)

Bila sam

  • Kako sam i najavila u prošlom izdanju, za vikend sam išla u Mostar. I da, autobusna karta kupljena online radi. Čak me ni kondukter nije gledao čudno :D Odgovor na pitanje iz naslova – ranije sam imala problem kad god trebam negdje sama. Prosto valjda nisam bila dovoljno odrasla :)) Međutim, od kako sam se oslobodila, uživam u tome kad se desi. Šta posebno volim? To što mogu ustati ujutro u 6 i izaći odmah napolje da pravim fotografije grada dok nema nikog, a da me niko ne gleda kao da sam pala s Marsa. Dobro, osim ljudi koji me sretnu na ulici, ali svakako me ne viđaju često :D I nema onog cimanja “Hajde ovamo – joj, ja bih tamo!” Ideš gdje ti se ide i sam sebi ugađaš. U svakom slučaju, preporučujem, makar bilo putovanje od dana.

Pisala sam

Čitala sam

  • Sarajevo Blues – Semezdin Mehmedinović. I prosto sam uživala u njegovom stilu. Zaboravih skoro kako on lijepo piše jer ga dugo nisam imala priliku čitati. Definitivno mi je jedan od dražih domaćih autora.
  • Bojana mi posudila pa čitam sad “Živi mi se” Ingrid Divković. Divna Ingrid čije pisanje baš volim.
  • A od pročitanih tekstova mi se zakovao u glavi tekst Sanje Hajdukov, još jedne žene koju volim. Ako trebate pročitati jedan tekst za cijelu sedmicu, neka to bude ovaj njen Nije tajna u receptu, nego u koraku.
  • I jedna genijalna vijest iz Zenice i to iz zdravstva. 3D printerom su isprintali dio lobanje koji je trebao momku i uradili operaciju. Rekoh na Facebooku – ovakve vijesti na naslovnice a ne govnjive političare. Pogledajte je na http://ba.n1info.com/a263473/Sci-Tech/Upotreba-3D-printera-u-medicinske-svrhe.html
  • Genijalni tekst Dragiše Sikimića koji me doveo do suza, o mladima Ljubinja, maturantima, koji će svi nakon ove mature otići negdje. Nešto kontam, češe li se iko zbog toga od ovih što kreiraju uvjete u državi? Tekst pročitajte na http://mojahercegovina.com/svetosavska-ispratila-jos-jednu-generaciju-ljubinje-im-ostaje-samo-kao-zavicaj-foto/

Razmišljam o…

  • Tome kako je teško naći pozitivu kad si okružen glibom. Mene ubija u pojam već ova predizborna kampanja i napisah neki dan na Twitteru doslovno ovo: “Kad gledam ove kandidature i predizbornu šuplju, tačno vidim da ću na dan izbora mužu prirediti jedan tantrum kad zovne da idemo na glasanje. Vjerovatno ću se derati nekih pola sata od muke lupajući nogama prije nego pristanem i krenem”. Jer me tako muka hvata kad vidim šta se sve radi i koliko nikom nije stalo da od ovih prostora napravi normalnu državu.
  • S kim god sam razgovarala u Mostaru, a bilo je to četvoro genijalnih ljudi, svi su mi rekli “Nama fali nada”. I upravo je tako. A kakva je situacija jedino nam ostaje da kakvu ženu sa tim imenom dovedemo. Ne znam je li Nada Topčagić previše zauzeta?

Preporučujem / podržavam

  • Mala Dalal treba na hitnu operaciju koštane srži i žurba je da se skupi novac. Jedinstveni broj za sve operatere u BiH je 17007 i njime donirate 2 KM. Više informacija o tome kako pomoći imate na Facebook objavi pomozi.ba


 — — 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.