Loading

O meni

Zdravo,

ja sam Hana Kazazović, u internet svijetu poznata i kao Cyberbosanka.

Rođena sam u Zenici (BiH) u decembru 1976. godine, gdje i danas živim.

Sa svijetom interneta sam se srela 1995. godine i od tada mi on predstavlja omiljenu igračku, sredstvo za posao, izvor znanja i svega ostalog što mi treba.

Bosanka sam po rođenju i većini osobina – tvrdoglava i uporna. Ne znam pričati viceve pa tu svoju manu nadoknađujem smijući se. Zbog stalnih predrasuda najviše me obraduje kad mi neko kaže da sam pametna.

Cyber sam zbog toga što mi je puno lakše napraviti blog nego pitu, a Google mi je jedan od najvjernijih prijatelja.

Blog “Cyber Bosanka” postoji od maja 2009. godine. U početku je bio mjesto na kojem sam pisala svoja razmišljanja i saznanja o svemu što me okružuje.

Danas je kutak za one koji žele da riješe što više postojećih problema, svojih i onih koji nas okružuju,  te da čine svijet boljim mjestom za život.

Moja priča

Životni moto mi je: Budi otvorenog uma. Ne radi drugima ono što ne želiš da drugi rade tebi.

Ja vjerujem da je stalni rad na sebi uz izlazak iz zone komfora ključ za ostvarenje vlastitih ciljeva, dostizanje ličnog potencijala i življenje istinski srećnog i ispunjenog života.

Danju radim kao voditeljica odnosa s javnošću na internetu u Prime Communications. U “slobodno” vrijeme, rano ujutro, poslijepodne i vikendima pišem ovaj blog.

Sve je počelo onog momenta kad sam lično krenula za svojim snovima i željama, suočena sa strahovima koji nam se u takvim prilikama nađu na putu. Veći dio života je mene lično pratio taj osjećaj vožnje u sporoj traci na autoputu života. Stalno sam osjećala da to nije to, da mogu više, da sam spremna za više, ali nikako se nisam usuđivala ili uspijevala da dostignem sve što želim. Dostizanje punog potencijala je postala moja životna misija.

Upravo zato veliki dio tekstova nastaje na osnovu mojih ličnih iskustava. Oni ostali su rezultat istraživanja i traganja za odgovorima na pitanja koja muče sve one koji se nađu u istoj situaciji.

Još neke stvari o meni

– Bojim se ptica. Ako se sa pticom nađem u zatvorenom prostoru uhvati me panika. Korijen tog straha vjerovatno leži u gledanju filma “Ptice” sa nekih 7-8 godina. To je i zadnji horor koji sam pogledala u životu :)

– Uvijek sam lako znala šta neću, ali je problem nastajao kad bih trebala odabrati šta hoću. Ne volim kad moram izabrati samo jednu stvar, šta god da je u pitanju.

– Omiljeni dio dana mi je jutro. Volim jutarnje šetnje.

– Antitalenat sam za sportove, posebno one sa loptom. Jedna od rijetkih trauma iz osnovne škole mi je dvokorak.

– Trenirala sam streljaštvo. Tih 7-8 godina druženja, putovanja po bivšoj državi i učenja životnih lekcija od najboljeg trenera su imali nemjerljiv uticaj na mene.

– Volim kikiriki puter i jedem ga kašikom.

– Dvije stvari na koje sam posebno ponosna su prestanak pušenja i ispijanja kafe. Ali sam kafu ponovo počela piti, i to onu domaću.

– Rijetko slušam muziku. Uživam u tišini i u zvucima prirode.

Uvijek mi je važnija suština nego forma: znanje od diplome; ljubav i poštovanje od papira o braku; pogled, osmjeh i stisak ruke više od riječi koje se izgovore radi reda i običaja. To me sve naučila mama.

– Po prirodi sam introvert. To sam naslijedila od tate.

– Ne znam plesati i pjevati. Ovo sa plesanjem planiram promijeniti, nekad.

– Jedna od želja još iz djetinjstva koju ću nadam se ostvariti jeste naučiti voziti role.

– Nikad nisam radila u državnoj firmi, primila K-kartu ili regres.

– Pokrenula 2 male firme/biznisa iz kojih sam izašla a koji i danas posluju. Jedan iz oblasti štamparstva i grafike, drugi trgovina.

– Do skoro mi je pomisao na životinju u stanu bila strana. Zadnjih 8 godina živim sa mačkama, trenutno njih trojicom spašenim sa ulice. Ujedno sam se oslobodila straha od pasa pa ih redovno hranim i pazim, bar ove koji su mi najbliži na ulici. I planiram nekad imati i psa.

 

9 comments

  1. “Cyber sam zbog toga što mi je puno lakše napraviti blog nego pitu, a Google mi je jedan od najvjernijih prijatelja.”

    hahah nema dalje ! nice blog XD

Leave a Reply

X