Rezultat ankete – Koliko često želite obavijesti o novim tekstovima na email?

Autor: Hana Kazazović

Obećala sam da ću danas objaviti rezultate ankete i moram priznati da su mene lično malo iznenadili. Ispostavilo se da sam vrlo loš prognozer jer bih se ja skoro smjela kladiti na opciju koju nije odabrala većina učesnika u anketi.

Možda broj učesnika i nije veliki (60), ali je meni dovoljan da donesem odluku šta raditi.

Cyberbosanka blog  obavijesti o novim tekstovima  Google FormsDa, većina je rekla da hoće obavijesti svaki put kad se tekst objavi – 68% učesnika, odnosno njih 41.

Odgovori na pitanje kojim danom bi voljeli obavijesti primati ukoliko bi išle jednom sedmično.

Cyberbosanka blog  obavijesti o novim tekstovima  Google Forms2

U svakom slučaju, ja ću nastaviti da šaljem obavijesti svaki put nakon objavljenog teksta, a trudiću se svakako da nikog ne utušim sa pisanjem :)

Hvala svima koji su mi pomogli svojim učešćem u anketi, te slanjem poruka, emailova i komentara :) 

[highlight color=”eg. yellow, black”]U nastavku je tekst od prije dva dana koji objašnjava o čemu je anketa uopšte bila, za one koji nisu u toku.[/highlight]

Koliko god ja tekstove na blogu pisala zbog sebe, veoma mi je važno mišljenje svih vas koji ga čitate. Zbog toga sam odlučila vama postaviti pitanje koje mene muči već neko vrijeme. Odgovor koji dobijem će prvenstveno uticati na ritam slanja obavijesti o novim tekstovima u inbox onih koji su odabrali takav način obavještavanja.

Vjerovatno ste primijetili da ispod svakog teksta imate mogućnost da se prijavite da svaki novoobjavljeni tekst dobijete u svoj email inbox. Trenutna situacija je takva da svi oni koji su odabrali ovu opciju u 14 sati (po mom vremenu) onog dana kad je novi tekst objavljen dobiju taj tekst u inbox.

Broj pretplatnika raste lagano i ja to razumijem jer i sama najviše koristim email i kad me nešto interesuje želim da mi obavijest o tome dolazi na email pošto samo njega sigurno provjeravam. Facebook, Twitter i druge društvene mreže mi nisu dovoljna garancija da ću vidjeti novi tekst neke osobe koju ne želim propustiti.

Upravo zbog toga znam koliko zna biti naporno ako neko piše često i onda mi previše takvih obavijesti dolazi u moj email, posebno zbog toga što nije baš da svaki tekst bude takav da me i zanima.

To je upravo dovelo do ove moje mini ankete koja je inače potpuno anonimna. Naime, trenutno ja objavim 2-3 teksta sedmično i to se i nekako može podnijeti. Međutim, često mi padne na pamet da objavim još nešto, pa onda pomislim “Ajoj, ne, smorićeš ljude u emailu!”

Zato, da vas ne bih smarala, odlučih da pitam, šta biste vi više voljeli. Da li da i dalje svaki put dobijate obavijest o novim tekstovima, ili da to bude jednom sedmično, pa u tom emailu pregled svega što je objavljeno? Pitanje postavljam ovako javno pošto čak i oni koji nisu odabrali opciju na mom blogu imaju svoj stav o tome koji će pomoći da odlučim.

Ko pita ne skita, tako kažu :)

I da, ako se želite prijaviti na ovu vrstu obavijesti možete to učiniti tako što ćete unijeti email ovdje ispod. Još uvijek stiže u 14 sati onog dana kad objavim tekst, tako da će i obavijest o ovom tekstu ići danas u 14. A možete i sačekati rezultate ankete koja će trajati do utorka u podne :)


6 comments

 1. Nadam se da sam dobro odgovorila na anketu, tekstovi su odlicni, zelim obavesti svaki put kad ih objavis.

  I divim se ljudima poput tebe koji su spremni pisati o sebi i svojim stavovima, to umeju i imaju citaoce.

  Kad bih imala tvoju hrabrost pisala bih i ja, ali…..

  pozdrav i nastavi tako..

 2. Sto se mene tice Hana, mogu da dobijam redovno mail pri svakoj posti, mada niej losa ideja ni da se dobije post jednom nedeljno sa svim tekstoviam sto si pisala, petak popodne ili vece, pa da se za vikend lepo cita.
  Mada to isto zavisi od toga kada najvise pises,ako je to za vreme vikenda, onda je nedelja bolji dan za jednonedeljni “mailing” :)
  Inace ako se prati tvoja FB stranica clanci izlaze redovno, tako da se ipak moze videti i umedjuvremeno :)
  Volim tvoje tekstove pa cak i ako ne odreagujem, jednostavno prijaju :)

 3. Draga Hana,
  tebe sam prvi put “srela” kod Dare, pa sam se upisala na listu pratioca… Nisam učestvovala u anketi, malo sam zakasnila, ali evo sad ti kažem da je meni potpuno svejedno KAD stižu, meni je bitno DA stižu :) Uglavnom čitam odmah kada vidim obaveštenje, ili čim ugrabim vremena, jer je moj dan skoro uvek “zatrpan”, i kod mene ona crnogorska “što možeš danas ostavi za sutra” – ne pali :)
  Puno pozdrava iz oblačnog Srema!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X