O meni i blogu

Zdravo,

zovem se Hana Kazazović, u internet svijetu poznata kao – Cyber Bosanka. I ja sam pripovjedačica pozitivnih priča iz Bosne i Hercegovine. To mi je osnovna misija i ono što iznad svega volim raditi.

Nadimak Cyber Bosanka koji sebi dadoh sad već davne 2009. godine kad je nastajao ovaj blog otprilike opisuje mene – osobu koja voli i koristi internet i društvene mreže u svim sferama života, ali i osobu koju je oblikovala Bosna sa svim svojim prednostima i mukama.

Moj poslovni put je počeo u jednoj štampariji nakon čega sam jedno vrijeme bila i privatna poduzetnica. Nakon toga se okrećem internetu i radim na portalima, pišem blogove i ulazim u svijet internet marketinga. Više detalja, ako vas zanima, možete pronaći na mom LinkedIn profilu.

Blog Cyber Bosanka sam pokrenula u maju 2009. godine jer mi se svidjela mogućnost da pišem o stvarima koje me dotaknu na neki način i da na moje pisanje odmah dobijem i reakciju.

Neki kažu da je pisanje neka vrsta terapije. Meni je pisanje bloga mijenjalo život.

  • Pisala sam o komunikaciji i korištenju interneta. To mi je bila glavna preporuka za posao u firmi Prime Communications. Čak nisam nikad poslala ni klasični CV, nego sam na blogu objavila tekst Tražim posao – kako ću ga naći? i nakon toga sam dobila ponudu da počnem raditi za njih.
  • Zbog mog pisanja o internetu i njegovim prednostima bila sam pozivana na mnoge konferencije kao službeni bloger. To mi je omogućilo da upoznam super ljude iz cijelog regiona i da stalno radim na sebi i napredujem. Neke od tih tekstova možete pročitati ovdje.
  • Bila sam dio Coca-Cola Blogger Network Adria u prvoj turi i to izabrana od strane organizatora projekta kao najistaknutija blogerka u BiH. Tekstove koje sam objavila u sklopu projekta možete pronaći ovdje.
  • Pisala sam tekst Hvala babi i dedi, najzaslužnijima za život kakav živim za konkurs UN Woman i on mi je donio prvu nagradu.
  • Prvi put sam letila avionom zahvaljujući blogu. Pozvali su me na konferenciju u Beogradu i obezbijedili mi avionske karte. O tom za mene fantastičnom iskustvu sam pisala ovdje.
  • Zbog mog pisanja sam dobila poziv Američke ambasade u Sarajevu i u julu 2016. bila dio IVLP programa, odnosno provela 3 sedmice u Americi. Svaki dan sam pisala utiske i svi su tu – https://cyberbosanka.me/tag/usa-putovanje/
  • U sklopu projekta #VašGlas #VašaPriča kojeg je finansirala EU a provodio UNDP za 6 mjeseci posjetila 20 gradova u BiH i uradila razgovore sa 101 osobom iz tih gradova. Sve ih možete pogledati ovdje.
  • Čitam najmanje 50 knjiga godišnje, a vrlo često pišem i osvrte na njih na blogu. Knjige uglavnom poklanjam dalje svojim čitateljima jer želim da se čitaju, a ne da stoje na policama. Ako nekad poželim ponovo pročitati neku, naći ću je u biblioteci :) Sve osvrte na knjige možete pronaći ovdje.
  • Objavila sam i 2 besplatne e-knjige. Prva je “Internet za početnike u 13 lekcija” a druga “Blog za početnike”.

Svaki tekst me na neki način mijenjao. Nekad zbog znanja koja sam morala usvojiti da bih napisala tekst, a nekad zbog ljudi i mjesta koje sam upoznavala. I zato nikad ne znam tačno reći da li ja stvaram ovaj blog ili on gradi mene :)

Vjerujem u to da nismo pasivni učesnici života i da ga kreiramo našim odnosom i reakcijama na ono što nam se dešava. Vjerujem u karmu i u to da nam se vraća sve ono što od sebe pošaljemo u SveMir. Vjerujem u dobrotu i ljubav i stalni rad na sebi. Uvijek tražim i uglavnom pronalazim dobro i pozitivno svuda oko sebe. Vjerujem u suštinu, a forma je samo tu da tu suštinu lijepo upakuje.

Volim pronalaziti, prepoznavati i pričati lijepe i pozitivne priče. Blog Cyber Bosanka se vremenom orjentisao na takve priče iz Bosne i Hercegovine. Fokus su mi ljudi, biznisi i proizvodi i mjesta u BiH koje vrijedi upoznati.

Ukoliko vas zanima kako podržati moj rad, pogledajte više ovdje.

Ukoliko imate pitanje, prijedlog ili bilo šta slično, javite mi se na email: [email protected]

Možete me naći i na Twitteru – @cyberbosanka, na Facebook stranici Cyber Bosanka ili na Instagramu – @cyberbosanka. Ako ste pak ljubitelji Pinteresta, ima me i tamo na Cyber Bosanka. Povremeno snimam i videa na različite teme, a kako to izgleda možete vidjeti na mom YouTube kanalu.


 — — 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X