Loading

Požurite i kupite super povoljnu kotizaciju za Spark.me, najbolju web konferenciju u regionu

Autor: Hana Kazazović

U Budvi se 19. i 20. juna održava druga po redu Spark.me konferencija. Kako je meni bilo na prvoj možete pročitati u tekstu Mojih 6 utisaka o #SparkMe konferenciji. Tad sam rekla – Ono što svima od srca preporučujem jeste da za iduću godinu u junu sačuvate par dana i planirate dolazak na drugu. Kako stvari stoje ona bi mogla biti čak bolja od ove prve, a to bi zaista bilo šteta propustiti.

I kako juče dobih obavijest o puštanju u prodaju kotizacija za ovogodišnju konferenciju, požurim da rezervišem mjesto za sebe, pa onda i da napišem ovaj tekst kako bi svi koji žele da joj prisustvuju na vrijeme dobili obavijest o tome.

Pišem često o tome koliko je važno stalno ulagati u sebe i svoje znanje, jer živimo u vremenu koje je toliko brzo i promjenjivo da jednostavno ono što znamo danas će vjerovatno sutra biti staro i pogrešno. Otežavajuća okolnost je ono što je karakteristika današnjice – ponuda svega je mnogo veća od potražnje tako da je konkurencija u svim sferama ne velika, nego ogromna i zastrašujuća.

Dobro je kad se radi o ponudi robe i usluga, to nama korisnicima ide u prilog jer imamo mnogo izbora i vrlo vjerovatno prihvatljivije cijene istih. Ali kad shvatimo da smo i sami na tržišu, da svoje sposobnosti i znanja nudimo u jednako velikoj konkurenciji – onda nam baš i nije svejedno. Kako se izdvojiti od svega, kako postići bolju cijenu za sebe na tržištu? Jedini način, kako već rekoh, jeste stalnim ulaganjem u sebe i svoja znanja i sposobnosti. Jednostavno, čini mi se da niko od nas više ne može priuštiti luksuz da završi školu i prestane da radi na sebi i da se obrazuje. Svi moramo pratiti trendove i učiti stalno, pa čak i da bismo samo ostali u toku sa aktuelnostima.

E sad, šta kad ste pored svega ovoga još dio neke grane koja je sama od sebe veoma promjenjiva, kao što je svijet tehnologije i interneta? U tom slučaju ovu prethodnu priču morate pomnožiti bar sa 2. Ako vam je internet samo dijelom dio vašeg biznisa ili se bavite njime na bilo koji profesionalan način, onda zaista morate stalno ulagati u sebe i učiti. I što je još bitnije – to morate raditi prateći svjetske trendove i učeći od onih koji ih diktiraju.

Pisala sam prošle godine o konferenciji Spark.me i taj tekst možete pročitati na Mojih 6 utisaka o #SparkMe konferenciji. Ove godine je održavanje ove konferencije pomjereno za juni i to iz samo jednog razloga – da bi organizatori mogli dovesti još bolje predavače. U povjerenju – upratili su im kretanja i termine gdje se kad nalaze i skontali da ih u junu mogu dovesti u Crnu Goru mnogo lakše nego u septembru. I naravno da takvu priliku treba iskoristiti.

Spark.me se i ove godine održava u Budvi, odnosno Bečićima (meni to sve isto). Traje 2 dana i prva dva najavljena predavača već nagovještavaju da će sve čak biti bolje nego prošle godine, a ja iskrena da budem, nisam mogla ni zamisliti da može bolje. Ne pretjerujem kad kažem da po kvalitetu predavanja koja nudi ova konferencija može da se poredi sa LeWebom, a oni koji se bave internetom znaju šta to znači. Ko se bavi internetom na bilo koji način i ima u planu posjetiti samo jednu konferenciju ove godine onda mu od srca preporučujem da dođe u Budvu. Dobiće najviše što može dobiti u regionu, a za sasvim prihvatljive pare.

E sad, što se tiče para – cijene su povoljnije za one koji planiraju i razmišljaju unaprijed. Do 18. februara cijena kotizacija iznosti 50 EUR, a to je bukvalno džaba za ovaj kvalitet predavanja. Posebna pogodnost je data studentima – samo 20 EUR kotizacija za sve one koji će diplomirati do juna 2014. I ja zaista vjerujem da će zbog ovako povoljnih cijena biti gužva odmah na početku, pa ako ne želite ostati bez mjesta na konferenciji, preporučujem da se prijavite što prije. Konkretno prvi dan nakon puštanja je prodato pola studentskih ulaznica, tako da zaista morate biti brzi ako želite kotizacije platiti jeftinije.

Uglavnom, vidimo se u junu u Crnoj Gori. Ja idem sigurno, ako budem živa i zdrava, a iskreno se nadam da će biti tako. Mjesto je rezervisano tako da već sad znam da ću bar jednom ove godine vidjeti more. Nisam danas htjela pisati o tome, ali poseban je ugođaj kada možete učiti na tako lijepom mjestu kao što je Budva. Ko dođe uvjeriće se i sam da ne pretjerujem.


X