čitajsamnom

Tetka, web stranica za normalne žene

By on September 4, 2011

Kada sam nedavno kod Mahlat čitala o tome da pokreće Tetku bila sam oduševljena. Ideja o web stranici, magazinu za žene ali na njen način mi je bila stvarno genijalna. I sam odabir imena, Tetka, mi je baš bio po volji. I evo, jutros u 6 sati je rođena Tetka, a ja sam do maloprije sve iščitavala i sad sam još više oduševljena.

Iskrena da budem i meni je na vrh glave suhoparnih tekstova namijenjenih nemam pojma kakvim ženama. Ono što mi se najviše sviđa kod Tetke jeste realna svijest o tome kakav život u stvari jeste. Činjenica, Tetka i jeste namijenjena ženama koje nemaju problem sa tim da priznaju da nešto ne znaju, nemaju, neće. Nije namijenjena ni onima kojima je udaja i “hvatanje” muškarca primarna svrha u životu. Tetka je (iako joj je slogan “Uvek spremne žene), po mom mišljenju, namijenjena normalnim ženama. I znam sigurno da će uspjeti pronaći put do takvih žena širom regiona.

Ja sam pročitala sve tekstove koji su do sada objavljeni, a posebno bih preporučila sljedeće:

Prije svega tekst O nama koji je, po mom skromnom mišljenju, najbolji tekst takve vrste koji sam ikad pročitala.

Tetka će savjetovati žene kao što to rade i sve druge ženske stranice, ali na normalan i realan način, tako da sve te savjete možemo svi primijeniti. Kako to izgleda pročitajte na Gospode, na šta ličim!

Moda je naravno tu, ali opet moda za nas koji nismo u rangu familije Ecclestone. Kako da budete u trendu, savjeti na Trendovi za jesen.

Za žene koje nisu našle dlaku u kuhinji biće tu i recepti. Pravi, ljudski, stvarni i stvarno isprobani. Kao na primjer – Ivanine punjene paprike u sitna crevca . Nisam do sada nikad punila paprike ali nakon ovog recepta ću se usuditi i ja da to napravim :)

Predstavljanje uspješnih žena – Zorica Sorak, jedna od nas . Njena priča me ostavila bez teksta i tek sad vidim o kakvim mi budaletinama čitamo na sve strane širom interneta a kakve velike žene žive i rade među nama.

I na kraju priča jedne mame o tome kako izgleda njen dan sa blizancima. Tekst Blizanački radni dan me i nasmijao i oduševio :)

Tetku sam dodala u RSS da mi slučajno šta ne promakne. Najtoplije je preporučujem svima i želim joj puno uspjeha i posjeta. Ako postane jako, jako čitana, pokazaće svima ostalima da ljudi žele stvarni i normalni sadržaj na internetu, a da ga ne čitaju samo zato što nemaju priliku doći do njega. Ja nekako utopistički vjerujem u to i mislim da će i Tetka pokazati da sam u pravu.

About Cyber Bosanka

Blogerica - Cyber Bosanka Zaljubljenik u internet i društvene mreže. Radoznala i uvijek raspoložena za lično usavršavanje. Životni moto - Budi otvorenog uma. Ne radi drugima ono što ne želiš da drugi rade tebi.

2 Comments

 1. Mediha

  September 4, 2011 at 2:09 pm

  I ja sam jedva cekala da joj proradi ova “tetka”. Od moje prijateljice kcerka se udala u petak, ja sam naravno na vrijeme cestitala, ali maloprije joj poslala i ovaj link skinut sa “tetke”:
  http://tetka.rs/2011/08/28/dok-nas-smrt-ne-rastavi-mada-razvod-ume-da-bude-brzi/, preventive radi.
  Ako se naljuti, poslacu joj link “bez tetke” iz edicije Grimmovih bajki. :-)
  Klasicni zenski magazini su cisti doprinos diskriminaciji zene i vec godinama mi se kosa na glavi dize od titlova poput: kako osvojiti (i zadrzati) idealnog muskarca, 10 savjeta za idealan sex, sta muskarci vole, kako se osloboditi celulita, kako izgledati 10 godina mladja itd…
  Haj’ valjda ce Tetka sad prozboriti nesto pametno iz ugla jedne prizemne zene, kojoj ne bi smetalo da takodje bude ponekad osvojena, zadrzana, da njena okolina prepozna sta voli i da smije da izgleda bas onako kako se u njenim godinama izgleda.

 2. Pingback: Prikaz: Online ženski časopis Tetka.rs | Dragan Varagic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *