O meni

 

Zdravo,

zovem se Hana Kazazović, u internet svijetu poznata kao – Cyber Bosanka.

Kratku prezentaciju o meni i blogu možete preuzeti ovdje. (pdf format)

Čime se bavim i šta radim?

Ja sam savjetnica za online komunikaciju i digitalni marketing. Pored toga se bavim i kreiranjem sadržaja za internet i društvene mreže, te pisanjem bloga.

Moj poslovni put je počeo u jednoj štampariji nakon čega sam bila i privatna poduzetnica. Poslije toga se okrećem internetu i radim na portalima, pišem blogove i ulazim u svijet internet marketinga. Više detalja, ako vas zanima, možete pronaći na mom LinkedIn profilu.

Blog Cyber Bosanka sam pokrenula u maju 2009. godine jer mi se svidjela mogućnost da pišem o stvarima koje me dotaknu na neki način i da na moje pisanje odmah dobijem i reakciju.

Nešto kao portfolio / biografija

 • U maju 2009. sam pokrenula blog Cyber Bosanka. Tokom ovih 10 godina sam na blogu napisala preko 900 tekstova. Godišnji broj posjeta blogu je oko 100.000,  a najviše posjetilaca je iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

 

 • Pisala sam o komunikaciji i korištenju interneta. To mi je bila glavna preporuka za posao u firmi Prime Communications. Čak nisam nikad poslala ni klasični CV, nego sam na blogu objavila tekst Tražim posao – kako ću ga naći? i nakon toga sam dobila ponudu da počnem raditi za njih.

 

 • Od 2012. godine sam savjetnica za digitalnu komunikaciju u Prime Digital gdje svakodnevno dajem savjete klijentima koji žele da povećaju svoju internet prisutnost. Moj posao u sklopu Prime Digital je kreiranje digitalnih strategija i pronalazak odgovarajućeg sadržaja za klijente, komunikacija i upravljanje online kampanjama, zajedno sa iskusnim timom. Radila sam na kreiranju i provedbi online komunikacijskih strategija za različite klijente (Hypo Alpe Adria Bank in BiH, Banjalučka pivara, Ytong BiH, Triglav osiguranje Banja Luka, Tisal i drugi).

 

 • Radim na kreiranju sadržaja za web stranice i poslovne blogove. Tekstovi koji se nalaze na vašim web stranicama itekako mogu privući nove i potencijalne klijente, ako su napisati zanimljivo i kvalitetno. To je nešto čemu sam posebno posvećena. Ako vas zanimaju detalji ili da vidite neke od radova, javite mi se svakako.

 

 • Bila sam službeni bloger ili predavač na dosta konferencija u cijelom regionu. To su E-trgovina – pregled BiH blogerske scene (Palić, 2011.), KiWebBiz – Kako internet i društvene mreže iskoristiti za unapređenje svog života (Kikinda 2013.), Konferencija o Internet marketingu (Zagreb 2011.), Proactive – BiH (2012., 2013., 2014.), Spark.me – Crna Gora (2013., 2014., 2015., 2016., 2019.)
  To mi je omogućilo da upoznam super ljude iz cijelog regiona i da stalno radim na sebi i napredujem. Neke od tih tekstova možete pročitati ovdje.

 

 • Kao najistaknutija blogerka u BiH sam izabrana od strane organizatora, te sam bila dio projekta Coca-Cola Blogger Network Adria tokom 2014. godine. Tekstove koje sam objavila u sklopu projekta možete pronaći ovdje.

 

 

 • U organizaciji State Departmenta i na poziv Američke ambasade u BiH sam 2016. godine bila na studijskom IVLP putovanju u Americi za blogere i korisnike društvenih mreža. Provela sam 3 sedmice u Americi svaki dan pišući utiske i svi su tu – https://cyberbosanka.me/tag/usa-putovanje/

 

 • 2017. sam radila projekat «BH ljudi», finansiran od strane UNDP-a i Evropske unije, tokom kojeg sam za 6 mjeseci posjetila 20 gradova u BiH i predstavila 101 osobu iz tih gradova. Sve ih možete pogledati ovdje.

 

 • 2018. sam uradila projekat u sklopu “Programa osnaživanja nezavisnih medija” – IMEP «BH priče» tokom kojeg sam posjetila 10 gradova u BiH, te pored priča o njima uradila i predstavljanje 20 ljudi iz tih gradova. 2019. sam obilježila desetogodišnjicu pisanja bloga projektom «Cyber Bosanka blog – Sve što je važno» takođe u sklopu IMEP-a, pisanjem o temama koje su važne za BH društvo, ali nisu dovoljno zastupljene u medijima.. Sve tekstove možete pročitati ovdje – IMEP

 

 

 • Redovno sam angažovana kao predavačica i trenerica za teme pokretanja bloga i pisanja za internet. Posljednje dvije obuke koje sam radila su bile za Centar za mlade “Kvart” Prijedor i “Media Centar” Sarajevo.

 

 • Čitam najmanje 50 knjiga godišnje, a vrlo često pišem i osvrte na njih na blogu. Knjige uglavnom poklanjam dalje svojim čitateljima jer želim da se čitaju, a ne da stoje na policama. Ako nekad poželim ponovo pročitati neku, naći ću je u biblioteci :) Sve osvrte na knjige možete pronaći ovdje.
Ukoliko imate pitanje, prijedlog ili bilo šta slično, javite mi se na email: [email protected]

Na istu adresu možete mi uputiti poziv da:

 • Govorim o blogu, novim medijima, društvenim mrežama i kreiranju sadržaja za internet.
 • Učestvujem (i o tome pišem) ukoliko organizujete događaj o internetu, komunikaciji, društvenim mrežama, brendiranju, neformalnom obrazovanju, ličnom i poslovnom razvoju.
 • Posjetim vaše mjesto i pišem o tome, kao što sam pisala na BH mjesta ili Skitanja :)
 • Pričate i konsultujete se sa mnom u vezi online nastupa vas ili vaše firme, projekta ili brenda.

Dodatno: Ne volim baš često da se pojavljujem u medijima, ali povremeno takve pozive ne mogu odbiti. Ovdje su neka od gostovanja na televizijama i intervjui na različitim internet portalima – https://cyberbosanka.me/press/

Kako možemo sarađivati – šta mogu učiniti za vas?

PISANJE

Treba vam sadržaj za web stranicu ili poslovni blog, društvene mreže, katalog ili e-book?

Ako vam treba kvalitetan sadržaj za vašu web stranicu ili poslovni blog, onaj koji će čitaoci razumjeti i koji će dovoditi čitaoce na vaš web – javite mi se.

Tu sam i ako vam treba neko ko će osmisliti sadržaj za vaše društvene mreže, kataloge ili e-knjigu koju želite ponuditi svojim čitaocima.

OBUKA – PREDAVANJA

Obuka za pisanje bloga (poslovnog ili ličnog), korištenje društvenih mreža i komunikaciju na internetu

Možda biste voljeli sami kreirati svoju komunikaciju ili pisati blog, ali ne znate odakle da krenete i treba vam neko ko će vas usmjeriti i naučiti osnovne stvari?

U proteklom periodu sam već na blogu podijelila dosta svojih znanja u tekstovima ili e-knjigama. Održala sam i nekoliko obuka/predavanja za pisanje bloga. Međutim – neko više voli komunikaciju 1 na 1 i postavljanje pitanja. I u tom slučaju nema problema.

SAVJETOVANJE

Želite ispričati svoju priču – o sebi ili onome što radite, o svojim proizvodima i kompaniji, a ne znate kako?

Mogu vam pomoći u pronalaženju najboljeg načina za to. Dostupna sam i za konsultacije o vašim projektima, te po pitanju komunikacije na internetu – od kreiranja strategije do njene realizacije. Konsultacije mogu biti online, a u zavisnosti od lokacije i uživo. Slobodno mi se javite da se dogovorimo.

Ukoliko imate prijedlog za saradnju ili pitanje u vezi sa mojim uslugama, kontaktirajte me putem e-maila – hanakazazovic (@) gmail.com