O meni

Zdravo,

zovem se Hana Kazazović, u internet svijetu poznata kao – Cyber Bosanka.

Kratku prezentaciju o meni i blogu možete preuzeti ovdje. (pdf format)

Ako bih vam trebala ukratko opisati sebe, onda bih rekla da sam neko ko je u cjeloživotnoj potrazi za odgovorima na pitanje kako da živim(o) bolje. Pored toga, smatram da je svaki naš postupak na neki način glas za ono u kakvom svijetu želimo živjeti. A kao konačni dio slagalice moje ličnosti moram spomenuti Ajnštajnov citat koji mi je životni moto, a on glasi: “Dva su načina na koja možete živjeti život; kao da ništa nije čudo i kao da je sve čudo”. Ja se trudim da biram ovo drugo.

Kako da živim(o) bolje?

To je pitanje na koje tražim odgovor oduvijek. Sva moja interesovanja, sve što čitam, pišem i gledam na neki način ima poveznicu s ovim pitanjem. Nekad sama za sebe, mijenjajući sve ono što mi se ne dopada ili što mi otežava napredak. Međutim, vjerujem da smo svi povezani i da pojedinac ne može biti sretan i zadovoljan ako je njegova bliža i dalja okolina nesretna, pa uglavnom razmišljam i o drugima i o tome kako svi skupa možemo napredovati.

Zato su često teme mojih interesovanja i pisanja dobri i pozitivni primjeri širom svijeta, a posebno iz BiH – ljudi koji na bilo koji način popravljaju svoje okruženje. Zato su tu često teme o ljudskim pravima i slobodama, jer čvrsto vjerujem da samo slobodan i pojedinac koji se osjeća sigurno može biti sretan i uspješan dio bilo koje zajednice. Zato često pišem i o tome kako možemo popravljati sebe i kako imamo sposobnost da se razvijamo dok smo živi, te da nam niko ne smije i ne treba ograničavati snove i želje. I na kraju, pišem i o tome kako smo samo mi odgovorni za sebe i sve ono što radimo.

U životu sam promijenila nekoliko karijera i poslova – od grafičkog dizajnera u privatnoj firmi, preko privatne preduzetnice i vlasnice prodavnice poklona i suvenira u Zenici, pa evo sve do blogerke i osobe koja se bavi internetom i društvenim medijima skoro 15 godina. Pisala sam knjige o snalaženju na internetu i pisanju bloga, držala obuke za sve one koji žele da poboljšaju svoj nastup na internetu i društvenim mrežama.

Trenutno sam još uvijek savjetnica za komunikaciju na internetu, blogerka koja piše o svemu onom što joj se čini važno, a sve to dok uporedo radim na tome da napišem onih nekoliko knjiga započetih u glavi. Vrijeme je da se materijalizuju.

Možete me pratiti na društvenim mrežama. Još uvijek sam prisutna na njima, iako sam ograničila vrijeme koje provodim koristeći ih. Ipak, važne su mi jer me povezuju s mnogim ljudima koji su mi dragi i koje sam upoznala upravo zahvaljujući njihovom postojanju. Možete se pribilježiti da jednom do dva puta mjesečno u inbox dobijate moj newsletter. U njemu preporučujem tekstove i sadržaje koji se dopadnu meni, uz pregled mojih vlastitih tekstova.

Ako vam se sviđa ovo što radim i želite me podržati – to možete uraditi na linku ispod. Hvala vam <3

Ako ste zainteresovani za moje usluge pisanja ili obuka za internet i društvene mreže, o tome više možete saznati ovdje ili me kontaktirajte na email [[email protected]].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.