Coca-Cola System, blogovi i ja – izgleda da Deda Mraz ipak postoji

13
117

Autor: Hana Kazazović

Još je 47 dana do kraja ove godine, odnosno 47 dana do postavljanja famoznih novogodišnjih ciljeva. Da, postavljam ih već nekoliko godina unazad i ponešto od njih i ispunim. Evo sad gledam ove za 2013. – uspjela sam u tome da uvedem fizičku aktivnost u svoju svakodnevnicu – radim yogu svako jutro. Uspjela sam i u tome da svaki dan pola sata do sat odvojim za učenje engleskog jezika. Ima i ciljeva koji će ostati za iduću, poput “Prestati grickati zanoktice”. Da, meni je nekad mnogo lakše provesti u djelo nešto što zahtijeva veći angažman, nego banalne stvari, ali valjda svi imamo neke čudne mane.

Jedan cilj već godinama prepisujem i nikako da ga ostvarim onako kako bih voljela. Taj cilj je “Zarađivati od pisanja”.

Znate ono kad maštate šta biste voljeli raditi u životu, koju želju biste zamislili da vam neko uhvati zlatnu ribicu ili posudi na par minuta čarobni štapić (osim mira u svijetu, naravno)? E pa to – kad ja tako maštam onda uvijek zamišljam da sjedim na obali mora, u šumi ili na obali jezera, pišem i od toga živim. Da, kod mene je to uvijek neka divljina, daleko od ljudi i civilizacije. Naravno, u tim željama se ne bavim pojedinostima poput toga otkud mi u toj divljini struja za laptop pošto bi zaista bilo teško pisati na papir. Vjerujem da bih takve sitnice nekako riješila, samo da dođem do toga.

Uglavnom, već nekoliko godina u svrhu ispunjenja tog svog cilja / želje ja za sada pišem. Pišem po blogu (blogovima), pišem po nekim svojim virtuelnim papirima koje ne objavljujem, pišem kad osjetim potrebu da nešto kažem, kad sam ljuta, nervozna, bijesna, neraspoložena, kad nemam šta drugo raditi ili kad imam slobodnog vremena… Uglavnom, mnogo više pišem nego što pričam. Mislim da sam puno više riječi u životu napisala nego rekla naglas. Ali još nisam u fazi da mogu zaraditi od toga, a kamoli živjeti.

I onda se desi da dobijem poziv od Coca-Cole da budem dio zanimljive ekipe koja će pisati na zadate teme i za to dobiti neki novac. Cilj akcije je da se time poveća kapacitet oglašavanja na blogovima te da to utiče na broj blogova koji bi željeli i mogli da zarađuju od blogovanja.

Iskrena da budem, nakon poziva je trebalo 2,5 sekunde da isti i prihvatim. Prije svega zvao me Dragan Varagić, osoba koja je najzaslužnija za moju ličnu vidljivost u regionu. Ko ne razumije zašto to govorim neka baci pogled na tekst http://www.draganvaragic.com/blog/top-5-blogerki-subjektivna-lista/ u kojem je svojim čitaocima skrenuo pažnju na mene i realno moja vidljivost u regiji je počela tada. Kada je još uz to nabrojao koji su sve blogovi u regiji odabrani za ovaj eksperiment shvatila sam da se radi o velikoj časti jer su nas veliki analizirali i prepoznali kao najinteresantnije. Zadatak nije težak, pisaću jedan tekst mjesečno i za to dobiti novac. A vidjećete, teme će biti takve da će se vrlo lako uklopiti u sve ono što inače pišem, tako da ne moram odstupiti ni od svojih stavova i uvjerenja.

Inače, o kompletnoj akciji sve detalje možete pročitati na Draganovom blogu na Coca-Cola System pokreće akciju povećanja kapaciteta oglašavanja na blogovima u regionu

Uglavnom, ovo je do sada nešto najbliže što sam bila ostvarenju svoje želje – cilja. Sve nešto mislim kako je to možda najbolji dokaz da Deda Mraz ipak postoji. Jer, ja sam te svoje ciljeve zapisala. Činjenica, nisam ih poslala njemu, ali koliko se sjećam on ima i neke super moći tako da ih je izgleda  pročitao i prenio ekipi iz Coca-Cole. Znamo svi da je sa njima u dobrim odnosima, da ne kažem zaposlen kod njih. I eto, tu sam gdje sam.

Ovo je bio uvodni tekst, da vas upoznam sa akcijom i sa tim nekim pozitivnim dešavanjima u svijetu bloga i mojih želja. A drugi tekst iz ove akcije ćete pročitati u prvoj sedmici decembra. Ja ću se truditi da opravdam ukazano povjerenje i da napišem tekstove koji će se svidjeti mojim čitaocima. A ekipu iz Coca-Cole ću sad preko veze zamoliti da mi kod Deda Mraza poguraju ovu želju za zanoktice. Tu mi stvarno treba pomoć, ostalo nekako mogu i sama ;)

Ovaj tekst je dio akcije Coca-Cola System. Više o akciji možete pročitati na Coca-Cola System pokreće akciju povećanja kapaciteta oglašavanja na blogovima u regionu


Ako vam se sviđa ono što radim i želite me podržati - to možete uraditi na linku ispod. Hvala vam <3

13 COMMENTS

 1. Ništa zanimljivije nego čitati naručene plaćene tekstove…nadam se da će buduću upisi biti mnoooooogo zanimljiviji jer samopromocija baš ne zanima čitaoce…

 2. Verujem da nema blogera koji ne bi voleo da, osim onoga što piše za svoju dušu i za one ljude koji su mu ukazali poverenje da ga čitaju, piše i za – pare. Na koji niko nije imun, koliko god da ih ima. Meni se nameće samo jedno pitanje – ako se na jednoj strani vodi, naravno neplaćena, kampanja za upoznavanje javnosti o štetnosti svih napitaka iz kategorije kojoj pripada i pomenuti brend, ne pere li se , s druge strane, s ovo malo para, savest onih koji i te kako dobro znaju na čime i kako zaradjuju. Nisu oni glupi, pa da sada traže veličanje sopstvenog brenda, ali na mala vrata i za male pare postižu da se o njima priča, piše, govori…da ne silaze i ne izlaze iz medija.
  Uz čestitke na ostvarenje sna, koji si pomenula, želim ti još mnogo plaćenih tekstova, ali u njima više onih koje plaćaju firme, korporacije, ljudi, stranke…bilo ko, ko na ovakav način ne pere sopstvenu savest, ako je uopšte ima i pri tome, gle paradoksa, stiče još veću reklamu.
  Neću se naći pogođenom i da ovaj komentar obrišeš, ali sam morala da kažem…i da pitam, ujedno.Hvala na prostoru.

  • Hvala na komentaru :)

   Naravno da neću brisati, brišem samo one koji su uvredljivi, a razmjenu mišljenja uvijek podržavam.

   Što se tiče pitanja, i sama se često pitam isto. I ja bih voljela da sve nije tako kako jeste i da na primjer pare stižu od firmi koje nemaju ni mrvu razloga da peru savjest, ali je situacija nažalost mnogo drugačija. O svemu sam razmišljala i prilikom donošenja odluke, i najveći razlog za prihvatanje je bilo upravo to što je aranžman takav da mi daje mogućnost da ostanem ono što jesam. Na meni je da se potrudim i to ispunim, a svakako sam svjesna rizika gubitka čitalaca i kredibiliteta.

 3. I da, još ovo, kao komentar ili objašnjenje – na Igorov komentar. Možda ja grešim i možda mislim i radim pogrešno, ali po meni, kvalitet jednog bloga ne zavisi od toga da li je plaćen ili ne. I vlasnica ovog bloga mi je dokaz za to – pisala je sjajno i dok nije zarađivala na njemu.

 4. Kokakola ovo kokakola ono, nezdrava, truli kapitalisti. Cik ponudi parice i svi padaju u trans zaborave na sve i pisu li pisu o njima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.