Kako vi birate čemu ćete reći ne, a čemu da? Na primjer na šta ćete otići, na kakvo dešavanje, u kakav projekat ćete se uključiti, čemu posvetiti svoje vrijeme i pažnju?

Neki dan sam u podcastu čula jedan dobar fazon za takve izbore i kontam da ga pokušam primijeniti kod sebe, a evo dijelim ga i sa vama. Robin Arzon je rekla da kod nje (parafraziram) – ako nije ono “Hell yes!”, onda je “No, thanks”. U prevodu, ako joj na prvu cijelo tijelo ne zatreperi od želje da se tome nečemu odazove, onda to odbije.

Čini mi se da je to možda dobar način. 

A opet kontam da zavisi i od toga kakva ste osoba. Recimo, mi introverti obično trebamo “guranje” za puno toga. I onda kad negdje odemo ili se nakon nekog guranja nečemu odazovemo, često nam bude drago što smo to uradili. A malo je falilo da to ne napravimo. 

Nešto kontam, ako ja primijenim ovaj Robin fazon, prijeti mi objektivna opasnost da više ne odem nigdje. Jer mislim da bih samo na ponudu za putovanje u Španiju ili koncert “Rammsteina” (jedino što mi je od koncerata na listi želja, ne pitajte) reagovala sa “Da, želim sad i odmah!” Za sve ostalo bih se premišljala i nalazila razloge zašto možda ne. Ako se vratim unazad, ne bih ni u onu Ameriku otišla možda jer se sjećam koliko sam i to vagala i kontala da li je to za mene, ko će se sad mjesec skoro izmjestiti iz svog života i sl.

Nije lako kad si introvert, a još je teže kad si introvert koji nije siguran u sebe. Možda bih ja u stvari trebala pročitati onu knjigu Shonde Rhimes – “Year of Yes”? Pisala je valjda o tome kako je cijelu godinu svemu govorila da i šta joj je to sve donijelo. Je li neko čitao možda i vrijedi li?

Uglavnom, kako vi donosite odluke o tome čemu ćete posvetiti svoje vrijeme? Ja očito s tim još uvijek imam problem  :D

Ako moje pisanje na na bilo koji način obogaćuje vaš život i želite podržati moj rad, možete to učiniti na tri načina.
Prvi je kupovinom e-knjige “Na putu prema sebi”. To je zbirka odabranih tekstova sa bloga, pisanih uglavnom do 2018. Kupiti je možete na linku ovdje.
Drugi način je jednokratnom donacijom na Buy Me a Coffee ili na PayPal. Time pomažete i nepostojanje reklama u mojim sadržajima. A reklame smaraju, zar ne ;)
A treći način je da se pribilježite na moj newsletter koji šaljem subotom ovdje – https://cyberbosanka.me/newsletter/ A možete proslijediti i link na moj blog prijateljima :) 
Posebno hvala onima koji su me do sada podržali na razne načine, znate vi ko ste i hvala od <3