Mnogo toga što radim u životu ima razlog koji znam samo ja ili neko od bliskih mi ljudi. Zašto kupujem ili ne kupujem na određenim mjestima, zašto izbjegavam određene proizvode i brendove, a prednost dajem nekim drugim, zašto jedem to što jedem i slično.

Ljudi bi rekli “Ali to radiš samo ti i kao pojedinka ne možeš puno toga promijeniti. Za promjene treba to isto raditi mnogo ljudi”.

Na neki način su u pravu. Ali to što ja radim najbolje objašnjava sljedeća rečenica za koju ne mogu da nađem ko je autor:

“Sve što radim je u stvari glas za društvo u kakvom želim živjeti”.

Znači, svaki moj postupak je na neki način moj glas koji se realno ne evidentira u CIK-u, ali je meni važan jer ja znam šta sam uradila. I kad recikliram, i kad skupljam staklene tegle pa budem sretna kao malo dijete kad nađem gdje ću ih udomiti. I kad dobijem neki odjevni artikl pa ne moram kupovati isti. I kad biram kozmetiku koja nije testirana na životinjama jer smatram da ne mora zbog mene iko patiti na bilo koji način. I kad jedem biljnu hranu. I kad izbjegavam kupovinu kod vlasnika biznisa koji su isključivo usmjereni na profit i zaradu i ne obraćaju pažnju na društvo u kojem žive i kako utiču na njega.

Sve su to glasovi za društvo u kakvom želim živjeti. Možda su mali i možda ih čak ne vidi niko, jer ni ja puno toga ne iznosim javno, ali ja se ponašam kao da negdje postoji tefter u kojem se sve bilježi. I to mi je dovoljno.

Pa eto, samo kao ideja za vas, ako imate dilemu zašto biste možda radili neke stvari, a mislite da od toga nema efekta jer ste u tome sami. Samo to posmatrajte kao glas na izborima za bolji svijet. I onda sve nekako ima više smisla. 

Ako moje pisanje na na bilo koji način obogaćuje vaš život i želite podržati moj rad, možete to učiniti na tri načina.
Prvi je kupovinom e-knjige “Na putu prema sebi”. To je zbirka odabranih tekstova sa bloga, pisanih uglavnom do 2018. Kupiti je možete na linku ovdje.
Drugi način je jednokratnom donacijom na Buy Me a Coffee ili na PayPal. Time pomažete i nepostojanje reklama u mojim sadržajima. A reklame smaraju, zar ne ;)
A treći način je da proslijedite link na moj blog prijateljima :) 
Posebno hvala onima koji su me do sada podržali na razne načine, znate vi ko ste i hvala od <3