Memed, crvena bandana i pahuljica - Semezdin Mehmedinović

Čekala sam da mi se malo slegnu utisci nakon čitanja ove knjige, jer prosto nije uopšte jednostavno napisati nešto dok su intenzivni, onako kao što jesu bili. Potpuno mi je jasno što je ova knjiga dobila toliko nagrada i što ju je nahvalilo toliko ljudi. Neki meni dragi i bitni su rekli da im je najbolja knjiga koju su pročitali. Meni definitivno jeste jedna od najboljih, jedna od onih kojoj ću se rado vraćati.

Nisam uopšte imala mala očekivanja jer Semezdinovo pisanje volim oduvijek. Znam da su mu rečenice poezija i znala sam da će mi se ova knjiga dopasti. Samo nisam mogla pretpostaviti koliko i moram reći da me malo i iznenadilo kad sam i pored visokih očekivanja ostala bez teksta.

Ne mogu vam je prepričati, a to i ne volim kod knjiga. Najjednostavnije rečeno, podijeljenja je u 3 dijela i govori o 3 člana porodice – muškarcu, sinu i ženi. I ovo je možda najljepša priča o ljubavi koju sam čitala. A rečenice takve da ih poželite naučiti napamet, kao i uvijek kad u jednoj rečenici neko uspije sažeti smisao nečeg što i sami osjećate, a ne znate opisati.

Hvala Vanja <3 Ovo je stvarno bio poklon za dušu i uživanje koje će trajati.

Ako moje pisanje na na bilo koji način obogaćuje vaš život i želite podržati moj rad, možete to učiniti na tri načina.
Prvi je kupovinom e-knjige “Na putu prema sebi”. To je zbirka odabranih tekstova sa bloga, pisanih uglavnom do 2018. Kupiti je možete na linku ovdje – https://cyberbosanka.gumroad.com/ Uvod u knjigu možete pogledati ovdje – https://bit.ly/3AnTuvn
Drugi način je jednokratnom donacijom (više informacija o tome na https://cyberbosanka.me/podrska/. Time pomažete i nepostojanje reklama u mojim sadržajima. A reklame smaraju, zar ne 😉
A treći način je da se pribilježite na moj newsletter koji šaljem subotom ovdje – https://cyberbosanka.me/newsletter/
Posebno hvala onima koji su me do sada podržali na razne načine, znate vi ko ste i hvala od ❤