Imam jedan primjer u glavi i mislila sam da ga ostavim za poslije 15. maja ali mi predugo to čekati. Nećete se ljutiti da ga sad napišem?

O čemu se radi? Konkretno o korištenju interneta za promociju turizma, tačnije hotela. Naime, dan uoči prvog maja sjedimo sa prijateljima i raspredamo ko je gdje, kad moja prijateljica spomenu da je njena prijateljica otišla sa dragim i njihovim roditeljima u Trpanj i to u Hotel “Faraon”. Kako reče “Ona ti je to nešto na internetu našla, povoljno baš, 50 KM smještaj i hrana po osobi”.

Na internetu? Zanimljivo. I u ovom konkretnom slučaju meni već pozato i već viđeno, da tako kažem. Zašto? Zato što je od mog čoJka brat sa ženom (ovdje ko zna neka napiše ono jetrva, šura, snaha ili kako već ide) prošle godine za Prvi maj išao u isti hotel na isti fazon – našli na internetu!

Naravno, i prošle kao i ove godine se radilo o pametnom korištenju Google Ads za promociju hotela. Znam zato što sam sretala i sama nekih 15-ak dana prije praznika reklamu za hotel i prvomajski odmor. Samo što mi je ovo prvi put konkretno da već dva puta znam ljude koji su na osnovu nje izabrali gdje će otići za praznik.

Prošlogodišnji gosti hotela “Faraon” su bili više nego zadovoljni uslugom i hotelom, a ovogodišnje još nisam vidjela mada bih se smjela kladiti da i oni neće imati zamjerki. Super mi je ovaj način za reklamiranje hotela koji očito daje rezultate. Možda posluži za primjer ostalima.

Trpanj