Autor: Hana Kazazović

Ovaj tekst pišem zbog toga što sam našla malu riznicu odlične muzike i osjećam potrebu da je podijelim sa svima, a najlakše mi je u tekstu objasniti razloge.

Naime, u tekstu Uticaj pjesama na moj životni put sam pisala o tome kako je tišina moj najdraži zvuk. Ja zaista ne slušam muziku često, a i kad je slušam to bude takav izbor da mi muž uvijek kaže: “Onog ko pokuša da tebe procijeni na osnovu muzike koju slušaš će odvesti u ludnicu!”

Da, bude tu stvarno čudnih kombinacija :D

Međutim, radim za računarom i često osjetim potrebu da slušam nešto što bi mi popravilo raspoloženje, jer muzika to uglavnom radi. Bilo je tu pokušaja slušanja radio stanica, ali njihove play liste brzo naučim i postanu mi dosadne, a nisam ni veliki ljubitelj reklama.

Onda u RSS feedu na blogu “Prešlicavanje” nađem tekst – najavu za promociju knjige “Kako se pravi dobar radio?” i dok sam razmišljala o tome da pitam Nebojšu u komentaru da mi preporuči neki dobar radio za slušanje, sa strane na blogu ugledam link na njegov Mixcloud.

Kliknem i nađem tu malu riznicu, odnosno play liste koje je on napravio a koje su taman onakve kakve sam željela slušati na radiju, samo eto – bez reklama i priče. Idealno!

Da, to je upravo ono što je meni trebalo! I ovo otkriće “prešlicavanje Mixclouda” je meni popravilo dan pa sam jednostavno poželjela to podijeliti sa vama.

Ako vam je dosadno slušati stalno iste pjesme a niste (kao što ja nisam) talenat da sami nađete neke, onda će vam ova internet lokacija sigurno uljepšati svakodnevnicu.

Link ponovo, ako ste ga gore propustili https://www.mixcloud.com/nebojsa-krivokuca/

Meni trenutno već drugi put svira lista pod nazivom “Obične ljubavne pesme?” :))