S vremena na vrijeme naletim na ovo pitanje pa mi je palo na pamet da odgovor na njega napišem i ovdje na blogu jer uvijek nekome može zatrebati.

Kako najlakše poslati velike fajlove? 

Ima nekoliko servisa koji omogućavaju slanje velikih fajlova. Lično sam nekad koristila SendSpace ali me nerviralo što se moram registrovati a stalno sam brljala sa šiframa pa je to znalo biti problematično. A onda sam na nekom od blogova naišla na preporuku za servis WeTransfer i od tad koristim samo njega. Zašto?

Zato što omogućava slanje fajlova do 2 GB bez ikakvog registrovanja. Samo odete na stranicu i tu na najjednostavnijem mogućem formularu ispunite par stvari i šaljete.

U principu – kliknete za dodavanje fajla, za upisivanje adrese na koju šaljete i upisivanje svoje adrese. Dodate poruku primaocu i to je sve. Jedino što ne smijete jeste zatvoriti prozor dok fajl ne ode.

Primalac će dobiti u svoj inbox poruku o tome da ste mu poslali fajl i link odakle će ga pokupiti. Od momenta slanja ima 7 dana da ga skine, što je najčešće sasvim dovoljno.

Procedura jednostavna da ne može biti jednostavnija :)

Pa eto da znate ako već niste znali – WeTransfer