Kako najjednostavnije poslati velike fajlove?

11
302

S vremena na vrijeme naletim na ovo pitanje pa mi je palo na pamet da odgovor na njega napišem i ovdje na blogu jer uvijek nekome može zatrebati.

Kako najlakše poslati velike fajlove? 

Ima nekoliko servisa koji omogućavaju slanje velikih fajlova. Lično sam nekad koristila SendSpace ali me nerviralo što se moram registrovati a stalno sam brljala sa šiframa pa je to znalo biti problematično. A onda sam na nekom od blogova naišla na preporuku za servis WeTransfer i od tad koristim samo njega. Zašto?

Zato što omogućava slanje fajlova do 2 GB bez ikakvog registrovanja. Samo odete na stranicu i tu na najjednostavnijem mogućem formularu ispunite par stvari i šaljete.

U principu – kliknete za dodavanje fajla, za upisivanje adrese na koju šaljete i upisivanje svoje adrese. Dodate poruku primaocu i to je sve. Jedino što ne smijete jeste zatvoriti prozor dok fajl ne ode.

Primalac će dobiti u svoj inbox poruku o tome da ste mu poslali fajl i link odakle će ga pokupiti. Od momenta slanja ima 7 dana da ga skine, što je najčešće sasvim dovoljno.

Procedura jednostavna da ne može biti jednostavnija :)

Pa eto da znate ako već niste znali – WeTransfer

Ako vam se sviđa ono što radim i želite me podržati - to možete uraditi na linku ispod. Hvala vam <3

11 COMMENTS

  1. ok,posalati ali kako da posavjetujem prijatelje da nesto instaliraju da im nemmoram slati sliku po sliku jer vise ne mogu primiti.Nekoliko puta sam ih kritikovao i prijetio da im vise nista necu poslati ali nista ne preduzimaju.Konkretno oko toga malo znam ali ja mogu primiti prilicno dosta slika i raznovrsnih posiljki.u svakom slucaju cu pokusati koristiti preporuceno

  2. Nisam dobro shvatio pitanje ali ne morate slati sliku po sliku nego u jedan folder staviti sve slike, zippati to i taj zipp file poslati. Onda vasi kolege mogu skinuti cijeli folder i unzippati.

  3. sve sam pokusao ,imam troje koji ne prime ,jedan je uspio preko zipa a ova dva sve sto je preko 1 megabajt jednostavno mi ne prodje.ni oni neznaju zasto.jedan u kanadi a jedan u Makarskoj.Sad im posaljem SD kart u pismu pa neka gledaju do mile volje.

  4. hvala za savjet pokusat cu.ali cu prvo da ugrabim zeta kad dodje da mi da instrukcije,pa cu prvo pred njim vjezbati i utvrditi gradivo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.