Autorica: Hana Kazazović

Ima jedna super stvar u ovom vremenu u kojem živimo, a zove se “automatski apdejt fotografija sa mobitela”. To vam je ona opcija koju naštimate na telefonu, pa vam svaka fotografija koju napravite odmah ode i na “oblak” (cloud), pa ih tamo imate i možete im pristupiti sa bilo koje lokacije i sa bilo kojeg računara na primjer.

Ja je volim zbog toga što kliknem tako neke sitnice koje onda po tom slijedu događaja postaju moj vizuelni dnevnik. Iako pišem već godinama i onaj u tekstu, ovaj vizuelni mi je super jer listanjem tih fotografija izvrtim cijelu godinu pred očima i sjetim se svih nekih mjesta na kojima sam bila.

Neću praviti neki presjek ove godine jer to nije nikom zanimljivo osim meni. Ali sam odlučila da ovdje ostavim fotografije na kojima je glavna zvijezda moja maskotica koju nosim sa sobom nešto više od godinu dana. Kupljen u St.Louisu pa sam mu na kraju dala ime Louis Cardinal (kombinacija mjesta odakle je i uloge njegove jer je on u stvari ptica cardinal i maskota St.Louis Cardinalsa).

Naputovali smo se u 2017. i 2018. puno, samo što sam ga počela slikati tek nekad od oktobra prošle godine pa nemamo fotke iz svih mjesta po BiH koja smo obišli. Ali je i ovo što imam meni jako lijepa i zanimljiva uspomena :)

I da, ideja za fotkanje maskote je nastala ono jednom kad sam pitala ljude na Facebook stranici šta da slikam jer ja ne volim da se slikam a i često idem sama a selfije volim još manje :D I neki su predložili igračku, pa se tu Luis izdvojio kao opet meni bitna uspomena na jednu važnu stvar u životu mi i eto, tako su nastale ove fotke.

Neću vam pisati gdje je šta, staviću brojeve na fotografije pa ako neku ne znate – tu sam :)

I da, želim vam puno sreće i uspjeha u idućoj 2019. godini :)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

Sviđaju ti se moji sadržaji i želiš podržati rad Cyber Bosanka bloga? Klikom na baner saznaj kako :)