Autor: Hana Kazazović, fotografije – Square Nine Facebook page i privatna arhiva

Moj kratki boravak u Beogradu će mi posebno ostati u lijepom sjećanju zbog hotela u kojem sam imala priliku da boravim. U pitanju je hotel Square Nine, a ja sam toliko oduševljena njim da bukvalno nemam pojma odakle da krenem sa pričom.

Možda od lokacije? Hotel se nalazi na adresi Studentski trg 9, preko puta Studentskog parka. Idealno zbog toga što su neke najvažnije lokacije baš blizu – Kalemagdan, Knez Mihajlova, Trg republike – sve je na par minuta hoda. Zaista je na lijepom i mirnom mjestu, blizu svega a odvojen za sebe, tako da imate i mir.

Hotel je otvoren 2011. godine, a radio ga je arhitekta Isay Weinfeld, Brazilac. Spremajući se za pisanje teksta pokušavala sam sebi opisati atmosferu hotela, odnosno šta je glavni utisak koji dobijete nakon posjete. U tekstu iz časopisa Sleeper sam našla opis koji je dao vlasnik hotela – „nenametljiva elegancija, antikni komadi i posvećenost udobnosti“.

I baš je tako. Hotel je veoma luksuzan, ali u njemu nijedan detalj nije višak. Sve je osmišljeno i posloženo tako da baš udobnost bude najdominantniji osjećaj koji vas osvoji čim uđete u hotel. Na web stranici sam našla da je namještaj u hotelu odabir originalnog namještaja iz sredine prošloga vijeka, biranog sa pažnjom na aukcijama tokom perioda od 2 godine.

U praksi to izgleda tako da šta god ugledate u hotelu, morate zastati i uživati.

Na svakom spratu, kod lifta, je različita garnitura ili fotelje za sjedenje
Na svakom spratu, kod lifta, je različita garnitura ili fotelje za sjedenje

kod lifta

Interijer je urađen u kombinaciji kumaru drveta i kamena, sa tkanim tepisima koji svemu daju poseban šarm i toplinu.

Hodnik sa sobama
Hodnik sa sobama

Sobe su u istom stilu, sa luksuznim i udobnim namještajem. Moram priznati da nisam do sada spavala na udobnijem ležaju, a to mi je itekako trebalo nakon straha od leta avionom :)

2015-04-08 18.29.59

2015-04-08 18.29.30

Kupatilo je prelijepo. Tuš kabina iz snova, sa odvojenom kadom. Zanimljivo mi je to što vas u kupatilu dočeka Hermes kozmetika – sapun, gel za tuširanje, losion za tijelo te šampon i balzam za kosu. Hermes, da, dobro ste pročitali.

Umivaonik sa velikim ogledalom, sve u kamenu
Umivaonik sa velikim ogledalom, sve u kamenu
2015-04-08 18.35.47
Hermes kozmetika

Hotel ima dva restorana, The Square u kojem smo doručkovali i koji se nalazi na prizemlju, a u njegovom produžetku je i prelijepa bašta. Na 7. spratu je japanski restoran Ebisu za koji kažu da je vrhunski. Nisam probala, ali ja svakako nisam baš veliki ljubitelj japanske kuhinje tako da vam moja preporuka i ne bi puno značila.

The Square restoran
The Square restoran
Ebisu - japanski restoran
Ebisu – japanski restoran

U prizemlju se nalazi i Lobi bar koji je meni najljepši dio hotela, a u njemu izbor pića takav da teško možete poželiti nešto što oni nemaju.

Lobi bar, najljepši dio hotela
Lobi bar, najljepši dio hotela

A ovo sam ja fotkala. Da, znam da moram nabaviti bolji fotoaparat :)

lobibar

Tu je i SPA centar na 500 metara kvadratnih sa 18 metara dugim bazenom. Nisam to naglasila, ali mogli ste već i sami zaključiti da je u pitanju hotel sa 5 zvjezdica.

Sisley SPA centar
Sisley SPA centar

Ono što me posebno oduševilo je usluga. Sobe se spremaju i čiste 2 puta dnevno, ne znam kad i kako jer je nemoguće vidjeti osoblje koje to radi – neprimjetni su. Konobari u restoranu takođe ljubazni, a nenametljivi, kao i osoblje na recepciji. Što je najvažnije od svega – sva ta njihova ljubaznost i uslužnost uopšte nije izvještačena, kakvu možete sresti na nekim mjestima. Ovdje imate osjećaj da vas ti ljudi vole i da se zaista obraduju kad mogu da vam učine bilo kakvu sitnicu. Čak sam mužu rekla da je dobro doći u ovaj hotel u situacijama kad vam padne samopouzdanje i kad se osjećate nevoljeno, samo da se malo napunite pozitivnom energijom.

Detalj koji lijepo nadopunjuje cjelokupnu sliku jesu cvjetni aranžmani raspoređeni na različitim mjestima u hotelu, od hodnika do stolova.

Hotel Square Nine najviše posjećuju stranci i to pretežno poslovni ljudi. Osoblje vam se u principu uvijek prvo obraća na engleskom, pa tek onda na domaćem jeziku. Čitala sam isječke iz svjetskih novina u kojima su objavljene recenzije hotela, i moram priznati da su ga svrstali rame uz rame sa najboljim hotelima svijeta. Osim toga, ovo je zaista jedini vrhunski hotel u Beogradu koji je samostalan, odnosno nije dio nekog velikog svjetskog lanca. Možda baš zato odiše tom toplinom.

U hotelu se redovno organizuju razna dešavanja, a jedno od najpoznatijih je festival čokolade koji se održava jednom godišnje. Eh, da sam to znala ranije… :) Osim toga tu je redovni nedjeljni brunch, te razne druge manifestacije.

Ono što se meni jako svidjelo jeste način na koji se hotel ukrasi za praznike – velikom crvenom mašnom. To naravno nisam vidjela lično, ali su mi pričali, pa sam pronašla fotografiju.

novagodina

Meni će boravak u ovom hotelu ostati trajno u sjećanju, jer je ovo najluksuzniji hotel u kojem sam do sada boravila. Nadam se da će biti prilike da ponovim posjetu, tačnije postavila sam to sebi kao jedan od novih ciljeva u životu :)

Naravno, ovako veliko ogledalo u sobi je šteta ne iskoristiti za selfie :)
Naravno, ovako veliko ogledalo u sobi je šteta ne iskoristiti za selfie :)


Kako vam mogu pomoći?

7 COMMENTS

  1. Divan hotel, prosle godine smo na fakultetu imali projektni zadatak luksuzni hotel, i imali smo priliku da posjetimo par najekskluzivnijih u Beogradu i Square Nine je na mene ostavio toliki utisak da i sada vrtim fotografije od prosle godine, zaista mi je bio inspiracija u radu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.