Šta uraditi ako ne vidite update vaših prijatelja na Facebook-u

8
604

Ako imate problem koji sam danas na twitteru vidjela da ima mima_popovic, a to je da vam se na timeline-u na Facebook-u ne vidi sve što objavljuju vaši prijatelji imate dva rješenja.

Prvo je da pročitate odličan tekst Istoka Pavlovića o News feed optimizaciji za Facebook, a drugi koji lično koristim takođe može pomoći.

Naime, u dnu ekrana na Facebooku imate Edit options. Klikom na to dobićete prozor za News Feed Settings. Tu se nalaze imena prijatelja koje ste “sakrili” kad su vam išli na živce sa svojim statusima i ukoliko vas zanima šta objavljuju morate ih skinuti sa te “crne liste”.

U prozorčetu “Number of friends” povećajte broj. Meni je stajalo u originalnoj Facebook postavci čini mi se 200, a ja imam preko 200 prijatelja i onda je Facebook na osnovu mojih aktivnosti “birao” šta će mi prikazati. Ja sam stavila sada 2000 pa mi prikazuje sve. Čini mi se da radi jer ja ih sve vidim. A zamislite ako imate na primjer 1000 prijatelja a ovaj broj podešen na 200 ili 500 – logično da se neće svi moći vidjeti.

Eto, ako nekom pomogne ja ću biti presretna :)

Slika gdje je to što trebate “popraviti” – možete je uvećati ako kliknete na nju:

8 COMMENTS

  1. maksimalan broj prijatelja tj aktivnosti je 5000.Ja cak imam nekoliko “friends list” npr americak raja,ex-yu raja ili moji najjjarani iz ulice.Tako da svaki post vide samo oni koji treba da vide taj post…chuckle

  2. To mi  je jedna od omiljenih “things-to-do” stavki koja nikako da stigne na red: >>malo proučiti “matematiku” iza FB-a.  Sve to definitivno ima veliki potencijal za posao, a sigurno se može i mnogo inteligentnije “prvatno” koristiti, samo treba malo vremena da se svim tim ovlada.  Ne očekujem da postanem nekakav “profi-biker”, ali bar da naučim da VOZIM bicikl (ovako ga samo guram, tek da mi se nadje…)

  3. Vrijeme za update ovoga clanka. Facebook je promjenio ovu opciju i sada moze samo svi prijatelji i stranice ili prijatelji i stranice sa kojima si najvise u kontaktu…

    Pozdrav iz Sarajeva,
    D.M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.