Volim pohvale!

5
124

Juče sam doživjela posebnu čast time što sam izabrana među 5 top blogerki prema subjektivnom mišljenju Dragana Varagića. Pretpostavljam da svi koji me čitaju znaju ko je on i zbog čega je to čast. Za one koji ne znaju samo ću reći da sam uglavnom na većinu pitanja i nejasnoća vezanih za internet uopšteno odgovore našla na njegovom blogu.

Kako Dragan reče za mene da sam jedna od veoma malog broja osoba iz BiH da je veoma angažovana u regionalnoj blogosferi, ja se pokušavam sjetiti (i pronaći još nekog). Dalje od blogger.ba nisam dobacila pa se iskreno nadam da će se to stanje promijeniti i da će se pojaviti još neki blogovi, sa posebnim naglaskom na „ženske“.

A kad već spomenuh blogger.ba servis moram reći da sam svoje prve blogerske korake napravila baš tamo. To je bilo prije nekih 5 godina i počela sam pisati pod pseudonimom. Pa sam pisala na takav način da su me neki bliski ljudi otkrili, a iskreno – nije im se baš svidjelo ono što sam pisala za njih. Taj moj blog mi je stoga donio mnogo glavobolje pa sam ga ukinula. Nakon toga sam imala pauzu, pa počela na Blogger.com da bih, na kraju završila ovdje kao Cyber Bosanka odnosno – Hana Kazazović.

Za razliku od onog što predlaže NikiBG ja nisam napravila plan niti sam odabrala nišu za pisanje. Umjesto toga sam krenula pisati zato što volim i o svemu što mi padne na pamet. Valjda zbog toga i nemam neku mega čitanost niti imam neki poseban profil čitatelja. Ima ih svakakavih i drago mi je ako pronađu bilo šta zanimljivo u mom pisanju.

Iako sam krenula u projekat zenica-online.com ovaj kutak mi je neka vrsta baze. Zbog nedostatka vremena je ne osvježavam tako često u posljednje vrijeme, a i Twitter mi dobro zamijeni blog. Lakše mi je nekad nakuckati 140 slova nego sjesti i napisati post. Ali u svakom slučaju ne pada mi na pamet da odustanem niti da ga napustim.

Ono što mi je posebno žao jeste to što BiH kasni svjetlosnu godinu za susjedima, a ti isti susjedi vrlo često misle da oni kasne. Kako god, činjenica je da mi prvo trebamo stići Hrvatsku i Srbiju, bar po pitanju korištenja interneta. Ja se trudim radi sebe da ne zaostajem, da budem u toku, da pratim trendove. Ne znam šta je razlog tome da spadam u rijetke koji će nagurati 50 različitih blogova u svoj RSS i „izgubiti“ dva sata na čitanje istih, te da ću nakon toga biti presretna jer sam naučila nešto. Možda to mogu jer ne sadim cvijeće i ne gajim virtuelne krave po Facebooku, ne igram igrice i opuštam se čitajući Mahlat.

U svakom slučaju ova pohvala će mi samo dati dodatni poticaj te mogu garantovati da će u skorije vrijeme iz mene samo „ispadati“ tekstovi. Evo, danas mi je ovo već drugi, jedan sam već napisala na Zenica-Online.

Ako vam se sviđa ono što radim i želite me podržati - to možete uraditi na linku ispod. Hvala vam <3

5 COMMENTS

 1. Cestitam TOP blogerko! Ako mene neko bude pitao za moje subjektivno misljenje, bices prva, a ne peta.
  Moram priznati, koliko god mi bilo drago sto pisete (vi blogeri), toliko vam moram priznati da ste zaraza, ma gori ste od puraka i kospica i pocesto se pitam u sitne sate: “Ma sto meni ovo treba?” Klik na tebe, pa Blentovena, pa Zenica-online, pa Ka5an…pa Mahlat,pa Charolija, pa Deda u Boru…e jbg. brat bratu previse, a gdje je jos Zenica-blog, e-novine,Zurnal i mnogo tog neocekivanog sto mi naleti kod svih vas.
  Koliko je ovo sve zdravo i koliko vodi otudjenju covjeka od covjeka: ne znam?! S druge strane, ostvarujemo neke druge “klik” kontakte u skladu valjda sa danasnjim vremenom. Sto bi se opipavali i gledali, kad se mozemo klikati.
  I tako klik po klik, upoznah mnogo interesantnih bica koji se ne voze istim metro-om i istim tramvajem kao ja, koji ne idu sa mnom na pauzu za rucak, s kojima nikada ne popih kafu i ne prozborih ni rijec…a bliski mi.
  Moj muz to naziva ovako:” Medihini novi socijalni kontakti”  i obavezno se pri tom zakocene od smijeha.
  Nema veze, dragi moji socijalni kontakti, ja vas rado citam i jako ste interesantni. I svi mi niste masa, a masa nije klasa…
  Pozzz.

 2. kao prvo cestitam na vrednovanju tvog rada,i samo nastavi tako,ja se ne usudjujem druge blogove ni otvarati jer sa ova 3 tvoja sam dovoljno zarazen.Pozdrav

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.