Autor: Hana Kazazović

Knjigu «A tako je dobro počelo» Branka Rosića sam pročitala u komadu, bez pauze. Imala sam osjećaj kao da gledam film i to napeti triler koji te ne pušta čak ni da odeš do toaleta. Pisana vrlo slikovito, tako da bez problema slažete u glavi slike, kao na filmu. A čak nema onih velikih opisa koji znaju umrtviti i najinteresantniju radnju.

Glavni lik u knjizi je Dragan Lomić, bivši novinar a sada marketinški stručnjak na vrhuncu karijere. Stalno je na putu, omiljen kod žena, uživa u životu i čini se da mu ništa ne može poremetiti planove. Onda upozna djevojku koja predstavlja sve ono što je želio u životu i pored koje on postaje sve ono što bi volio da bude, a nije se odavno ni usudio sanjati.

I tu, sa njom i zbog nje, nastaje zaokret u njegovom životu. Dragan odluči da rizikuje sve da bi proveo neko vrijeme sa njom, te odlaze iz Beograda u New York na proslavu njenog rođendana i Nove godine.

Taj put Draganov život odvede u pravcu koji sigurno nije mogao ni zamisliti nekoliko dana ranije. Ja vam neću pisati više o tome šta se tu sve dešavalo jer vam ne želim kvariti doživljaj čitanja knjige.

Ali ću vam reći da sam se više puta uhvatila kako mislim u sebi «Pa jebemmu, samo da nisi to napravio tako… sve bi ti bilo lakše»

I nekoliko puta sam zastala razmišljajući o tome kako nikad u suštini ne znamo koja naša odluka će se pokazati kao odlična, a koja će nam zadati probleme od kojih nećemo znati kako da se oporavimo.

Jer, svi dođemo u situaciju da poželimo učiniti nešto samo za sebe, pa nek’ ide život, je li tako? Nekad to bude super, a nekad… pa recimo baš i ne.

Ovo je knjiga koju bi bilo zanimljivo pogledati u vidu filma. To mi, moram priznati, bio glavni utisak nakon čitanja.

Neko od vas ima priliku da knjigu dobije na poklon. Potrebno je samo da ostavite komentar ovdje na stranici ispod teksta.

Komentare pišite ispod ovog teksta do srijede (1.7.) u 12 sati. Ja ću na osnovu komentara odabrati osobu kojoj ću knjigu poslati (a možda bude sreće i lično uručiti).

Za sve ostale koje zanima knjiga – Lagunine knjige se mogu kupiti u knjižarama Kultura u Banja Luci, Tuzli i Sarajevu. Takođe, knjige mogu da se kupe i preko sajtova www.laguna.rs i www.delfi.rs

2015-06-23 19.43.39

Laguna Knjige o kojima se priča
Objavu teksta podržala Laguna.rs, u skladu sa pravilnikom o reklamiranju na blogu