Autor: Hana Kazazović

Znate već da najviše volim pisati o ostvarenju snova, onih koji se rode u nečijoj glavi i onda zažive u stvarnosti, najčešće na veliku radost mnogih ljudi. Ovo je još jedna takva priča.

Tokom mojih priprema za Webiz konferenciju (o kojoj sam pisala u Webiz Zrenjanin utisci: U Vojvodini se (osim što se dobro jede) prave i odlične konferencijesjetih se da sam mogla taj put iskoristiti i konačno probati Anđele. Samo je trebalo pronaći nekog ko iz Beograda dolazi u Zrenjanin da mi ih kupi i donese. Potraga nije dugo trajala jer sam uz pomoć twittera upoznala mnogo dragih ljudi među kojima je i Miloš PetrovićOn mi je omogućio da ih konačno probam i potvrdim utisak koji sam o njima stekla prateći ih na Facebooku i čitajući o njima u tekstu „Anđeli“ (slatka priča – o kolačima).

Da, Anđeli su kolači. Pravljeni na prirodan način, od prirodnih sastojaka. Prave ih Milica i Milivoje Čalija u kućnoj radinosti, a za promociju i prodaju koriste Facebook.

Milicu pratim već dugo na Internetu. Ranije je radila je u velikim prehrambenim kompanijama. Nekako je sa rođenjem drugog djeteta počela na Facebooku dijeliti informacije o ovsenim kolačima i njihovim prednostima pa sam tako i zapratila Facebook stranicu Anđeli. Nepuna godina je prošla od tada a ja sam pratila kako se razvija ta priča i kako Anđeli rastu. I vrebala priliku da ih probam, naravno.

andjeli

Iz postova na Facebooku i tekstova koje sam pročitala shvatila sam da je u njenoj i Milivojevoj glavi rođen san o tome da rade nešto svoje, onako kako oni žele. Napravili su zdrave kolače kao za svoju djecu (koja su pretpostavljam i bila inspiracija za ime) koristeći isključivo zdrave sastojke, bez aditiva. Usavršili su ih i krenuli sa prodajom. Prvo je to bila samo dostava na adresu, a sada već Anđele možete kupiti i na mnogo mjesta u Beogradu. Osim toga, u Srbiji ih možete naručiti i dobiti Post Expressom (više o tome u ovom Facebook postu).

Anđeli imaju nekoliko ukusa. Ja sam uzela mix mada sam se mogla kladiti koji će mi se najviše svidjeti – choco orange. To mi je inače omiljena kombinacija u životu jer me othranio Jaffa cakes. Oni koji su čitali moj tekst Za brand vam treba X-faktor to znaju. Ali i svi ostali ukusi su savršeni jer se u pripremi koriste zdravi sastojci i nekako su baš pogođene kombinacije.

“Praznični anđeli” na primjer nemaju namirnica životinjskog porijekla i pogodni su za vegane, dok se drugi prave sa puterom zbog čega ne sadrže trans mastiNisu ni pretjerano kalorični što možete vidjeti u njihovim nutritivnim tablicama. O njima su pisali i pričali i tradicionalni mediji (Hall of Fame), a tekst o njima ima i Mezze.

Osim što su savršenog ukusa koji će vas sigurno osvojiti čim ih prvi put probate, Anđeli su klasična, lijepa priča o trudu, radu i predanosti koji su potrebni za ostvarenje jednog sna. A uz to su savršen primjer mogućnosti koje vam nudi Internet, kad ga koristite na pravi način.

Ko ne vjeruje neka pogleda Facebook stranicu Anđela – https://www.facebook.com/andjelikolaci/. Vratite se na njen početak i vidite kako je sve teklo – kako su baš sve novosti i vijesti koje se tiču ovih kolača objavljivane na njoj. Pratite i komentare kupaca, najveću prednost Facebooka. U njima vidite reakciju kupaca i njihove utiske – nešto što se ne može isfolirati niti sakriti na Internetu. To je upravo ono zbog čega ja uvijek hvalim Internet – ako imate kvalitetan proizvod i radite pošteno i iskreno – kupci će to prepoznati i podržati vas.

Naravno, isto tako će prepoznati ako lažete ili ih pokušavate prevariti – zato kod nas Internet predstavlja problem mnogim biznisima.

Ovaj tekst nije plaćen. Napisan je da bi vam pokazao da se može – ako se hoće. Čak i ako se ne zna odmah bitno je imati volju i želju za učenjem – način će se naći. Od Anđela možete imati višestruku korist – možete ih jesti i uživati u njima, a možete od njih i učiti. Oboje je neprocjenjivo.

Napomena: Pošto Anđeli još ne putuju regularno preko granica neću se buniti da mi iz Srbije na poklon donosite isključivo njih :) A naravno, ja znam da ću od sada ganjati kad god neko krene od tamo prema BiH da mi donese bar jednu kutijicu.


Kako vam mogu pomoći?

10 COMMENTS

  1. Divno. Kada pogledam one nedopravljene kolače iz kućne radinosti, kakve prave širom Srbije, pune margarina, belog brašna, šećera i ostalih s-tvari koje zasludjuju al truju, mogu samo da poželim da se još neko ugleda na njih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.