Autor: Hana Kazazović

Znate već da najviše volim pisati o ostvarenju snova, onih koji se rode u nečijoj glavi i onda zažive u stvarnosti, najčešće na veliku radost mnogih ljudi. Ovo je još jedna takva priča.

Tokom mojih priprema za Webiz konferenciju (o kojoj sam pisala u Webiz Zrenjanin utisci: U Vojvodini se (osim što se dobro jede) prave i odlične konferencijesjetih se da sam mogla taj put iskoristiti i konačno probati Anđele. Samo je trebalo pronaći nekog ko iz Beograda dolazi u Zrenjanin da mi ih kupi i donese. Potraga nije dugo trajala jer sam uz pomoć twittera upoznala mnogo dragih ljudi među kojima je i Miloš PetrovićOn mi je omogućio da ih konačno probam i potvrdim utisak koji sam o njima stekla prateći ih na Facebooku i čitajući o njima u tekstu „Anđeli“ (slatka priča – o kolačima).

Da, Anđeli su kolači. Pravljeni na prirodan način, od prirodnih sastojaka. Prave ih Milica i Milivoje Čalija u kućnoj radinosti, a za promociju i prodaju koriste Facebook.

Milicu pratim već dugo na Internetu. Ranije je radila je u velikim prehrambenim kompanijama. Nekako je sa rođenjem drugog djeteta počela na Facebooku dijeliti informacije o ovsenim kolačima i njihovim prednostima pa sam tako i zapratila Facebook stranicu Anđeli. Nepuna godina je prošla od tada a ja sam pratila kako se razvija ta priča i kako Anđeli rastu. I vrebala priliku da ih probam, naravno.

andjeli

Iz postova na Facebooku i tekstova koje sam pročitala shvatila sam da je u njenoj i Milivojevoj glavi rođen san o tome da rade nešto svoje, onako kako oni žele. Napravili su zdrave kolače kao za svoju djecu (koja su pretpostavljam i bila inspiracija za ime) koristeći isključivo zdrave sastojke, bez aditiva. Usavršili su ih i krenuli sa prodajom. Prvo je to bila samo dostava na adresu, a sada već Anđele možete kupiti i na mnogo mjesta u Beogradu. Osim toga, u Srbiji ih možete naručiti i dobiti Post Expressom (više o tome u ovom Facebook postu).

Anđeli imaju nekoliko ukusa. Ja sam uzela mix mada sam se mogla kladiti koji će mi se najviše svidjeti – choco orange. To mi je inače omiljena kombinacija u životu jer me othranio Jaffa cakes. Oni koji su čitali moj tekst Za brand vam treba X-faktor to znaju. Ali i svi ostali ukusi su savršeni jer se u pripremi koriste zdravi sastojci i nekako su baš pogođene kombinacije.

“Praznični anđeli” na primjer nemaju namirnica životinjskog porijekla i pogodni su za vegane, dok se drugi prave sa puterom zbog čega ne sadrže trans mastiNisu ni pretjerano kalorični što možete vidjeti u njihovim nutritivnim tablicama. O njima su pisali i pričali i tradicionalni mediji (Hall of Fame), a tekst o njima ima i Mezze.

Osim što su savršenog ukusa koji će vas sigurno osvojiti čim ih prvi put probate, Anđeli su klasična, lijepa priča o trudu, radu i predanosti koji su potrebni za ostvarenje jednog sna. A uz to su savršen primjer mogućnosti koje vam nudi Internet, kad ga koristite na pravi način.

Ko ne vjeruje neka pogleda Facebook stranicu Anđela – https://www.facebook.com/andjelikolaci/. Vratite se na njen početak i vidite kako je sve teklo – kako su baš sve novosti i vijesti koje se tiču ovih kolača objavljivane na njoj. Pratite i komentare kupaca, najveću prednost Facebooka. U njima vidite reakciju kupaca i njihove utiske – nešto što se ne može isfolirati niti sakriti na Internetu. To je upravo ono zbog čega ja uvijek hvalim Internet – ako imate kvalitetan proizvod i radite pošteno i iskreno – kupci će to prepoznati i podržati vas.

Naravno, isto tako će prepoznati ako lažete ili ih pokušavate prevariti – zato kod nas Internet predstavlja problem mnogim biznisima.

Ovaj tekst nije plaćen. Napisan je da bi vam pokazao da se može – ako se hoće. Čak i ako se ne zna odmah bitno je imati volju i želju za učenjem – način će se naći. Od Anđela možete imati višestruku korist – možete ih jesti i uživati u njima, a možete od njih i učiti. Oboje je neprocjenjivo.

Napomena: Pošto Anđeli još ne putuju regularno preko granica neću se buniti da mi iz Srbije na poklon donosite isključivo njih :) A naravno, ja znam da ću od sada ganjati kad god neko krene od tamo prema BiH da mi donese bar jednu kutijicu.