Autorica: Hana Kazazović

Subject: Danas sam ja pravila ručak ;)

Draga moja S,

Danas sam ja pravila ručak. Sve smo pojeli i još smo živi i dobro, tako da izgleda nisam ništa zeznula :D 

Mama me zamolila da to danas preuzmem na sebe zato što ona ima puno posla, a ja sam imala manje škole pa sam mogla uskočiti.

U stvari me najviše bilo strah da nakon mog ručka ne budemo dobro i da se ne razbolimo. Da, u simptome korone ne spada povraćanje, ali nije jednostavno u ovom vremenu otići kod doktora zbog bilo čega, tako da je bilo važno da nakon jela budemo zdravi :D

Šalim se malo, znaš da povremeno pomognem mami i da znam napraviti nekoliko stvari i sama. Danas sam pravila pire krompir, piletinu, grašak i supu i salatu. Da, sve to :)

Ok, mama je spremila piletinu a ja sam je ispržila. Grašak je bio smrznuti pa mi je objasnila šta da dodam od začina i kako da ga skuham. Pire sam već doktorirala, tu mi pomoć i ne treba. A supa je iz kesice. Salata – zelena, naravno. Mama je začinila, ja samo oprala.

A desert? Čokolada iz gornjeg desnog skrovišta u plakaru :D

Naravno, ne znam kako bi sve proteklo da sam morala sama smisliti šta kuhati i napraviti to bez mamine asistencije. Tad bih vjerovatno skuhala jaja i to bi bilo to :D Ovako je lakše, kad znam da je ona tu i da će pomoći ako zapnem. 

Primijetila sam da nekako i volim kuhanje. Ne bih nikad rekla da mi je to omiljena aktivnost, ali kad se desi da kuham, bude mi zabavno. Jedino me nervira što potrošim 2-3 sata da sve spremim i onda sjednemo i za manje od pola sata sve nestane, kao da nisi ništa radio. Samo po haosu od suđa vidiš da jesi – postoje neizbrisivi, tačnije neoprani dokazi :D 

Malo je falilo da u pola ručka viknem “Sporije jedite, nisam ja satima kuhala da sve tako brzo pojedete!” :D

Za sutra sam dobila obećanje da će me mama naučiti da pravim palačinke. Znam, nije pametno učiti da pravim stvari za koje se teško iskontrolisati koliko ću ih pojesti, ali šta ću :D A i ovo dvoje izjelica su meni najveća garancija da neću pojesti ničeg previše jer brzo jedu tako da mi to bratski i sestrinski podijelimo :D

Eto, izgleda sam našla novu zanimaciju za izolaciju. Ako se ispostavi da dobro kuham – eto mi konkretnog zanimanja za budućnost. Upisaću školu za kuhara!

Što, šta fali? Super ih plaćaju kad su dobri. I kad restorani rade, da :(

Odoh složiti suđe u mašinu, pa se čujemo sutra. Glupo je što ti navodno mašina za suđe treba olakšati posao, a ja uvijek kažem da joj i nije problem oprati sve kad joj ja složim sve i pripremim. 

Volim te puno.

Tvoja M. 

Cijeli serijal tekstova “Draga moja S.” pročitajte klikom na baner ispod 👇