Imate li vi problema sa koncentracijom? Ako imate, ova knjiga vam može pomoći da shvatite zašto je to tako, ali i da pronađete neke načine kako da tu svoju muku malo umanjite. Pisala sam već o Kal Newportu i njegovoj knjizi “Digitalni minimalizam” – link na taj tekst je ovdje -> Čini vam se da ste ovisni o društvenim mrežama i telefonu? Rješenje je – digitalni minimalizam.

Međutim, ova knjiga se više bazira na razliku između dubokog i plitkog rada. Autor istražuje koncept fokusiranog, koncentrisanog rada i njegovu moć u postizanju izvanrednih rezultata, te kako se duboki rad razlikuje od površnog multitaskinga i kako možemo razviti navike koje nam omogućavaju da budemo produktivniji i kreativniji. Newport pruža praktične savjete i primjere iz stvarnog svijeta kako biste bolje razumjeli kako primijeniti duboki rad u svakodnevnom životu. Ova knjiga će vam pomoći da razmislite o svojim radnim navikama i naučite kako se fokusirati na ono što vam je zaista važno. Ako želite povećati svoju produktivnost i postići bolje rezultate u svom radu, “Duboki rad” je obavezno štivo.

Ova knjiga je izvanredno korisna za sve one koji žele unaprijediti svoje radne navike i postići više u manje vremena. Ja sam već odlučila primijeniti nešto od pročitanog, pa se nadam da će biti nekih konkretnih rezultata :) A knjigu možete naći u Kontrast izdavaštvu.

Prijavom na moj newsletter možete jednom do dva puta mjesečno dobijati moja promišljanja i pisanja, sadržaje koje ocijenim zanimljivim i korisnim, interesantnim ili zabavnim, te teme koje inspirišu ili vas tjeraju da se zamislite i stvari koje mogu pomoći u boljem / kvalitetnijem životu.Besplatno je. Neću vas spamovati i neću vašu adresu nikome proslijediti. Možete se odjaviti kad god poželite.