Ispod majice Marija Ratkovic

U tri dana sam pročitala roman “Ispod majice” Marije Ratković i evo ne znam kako da napišem preporuku, jer knjiga nije nešto što se može prepričati na način da vam kažem “E dešava se to i to i vrijedi je pročitati zbog…” Ali je ovo knjiga koja me potpuno obuzela svojom emotivnošću i hrabrošću da istraži najintimnije tuge i traume života glavne junakinje. Ovo jednostavno nije običan roman; nego iskrena priča koja otkriva mnoge aspekte ljudske egzistencije.

Roman istražuje teme koje su često tabu, uključujući bolest, seksualnost i traume, pružajući čitaocima mogućnost da se duboko povežu sa glavnom junakinjom. Ona nije savršena, i to je upravo ono što je čini autentičnom.

Autorica ima sposobnost da pisanjem prenese kompleksnost ljudskih emocija. Roman istovremeno djeluje nježno i snažno. Likovi su vrlo živi, a priča nas vodi na emocionalno putovanje koje će malo koga ostaviti ravnodušnim. Knjiga je ispunjena ne samo bolom, već i nadom, te razmišljanjima o ljudskom postojanju.

“Ispod majice” je knjiga će vas dirnuti i ostaviti vas s mnogo prostora za razmišljanje. Toplo je preporučujem svima koji traže nešto što će ih inspirisati da razumiju ljudsku bol, ali i nešto što će ih podstaći na razmišljanje o vlastitom životu i izazovima s kojima se suočavamo.

Knjigu možete potražiti na stranici “Kontrast izdavaštva za BiH”.

Prijavom na moj newsletter možete jednom do dva puta mjesečno dobijati moja promišljanja i pisanja, sadržaje koje ocijenim zanimljivim i korisnim, interesantnim ili zabavnim, te teme koje inspirišu ili vas tjeraju da se zamislite i stvari koje mogu pomoći u boljem / kvalitetnijem životu.Besplatno je. Neću vas spamovati i neću vašu adresu nikome proslijediti. Možete se odjaviti kad god poželite.