Neukrocena Glannon Doyle

Već neko vrijeme slušam podcast Glennon Doyle i zanimljiva mi je, baš kao i teme koje obrađuje u njemu zajedno sa svojom suprugom i sestrom. To me i potaklo da pročitam ovu knjigu i dopala mi se. Nije neko spektakularno štivo, ali je jako jednostavno i slikovito napisana i pouke koje možemo iz nje dobiti se lako usvajaju. Zbog toga sam je htjela preporučiti ženama koje traže poticaj da budu malo više svoje, odnosno da se otrgnu nekim naučenim obrascima i navikama. Ovo je knjiga koja baš može pomoći u tome.

Evo nekoliko ključnih razloga zašto je vrijedi pročitati:

  1. Iskrenost i autentičnost: Glennon Doyle piše iskreno o svojim životnim iskustvima, uključujući izazove, ranjivosti i transformaciju. Njena iskrenost će potaknuti čitatelje da razmisle o vlastitim životima i postupcima te se otvore prema vlastitim emocijama.
  2. Transformacija i samopouzdanje: Kroz priču o vlastitom putovanju ka samospoznaji i samopouzdanju, Doyle potiče čitatelje da razmisle o vlastitim ciljevima i snovima te o tome kako se možemo promijeniti i postati “neukroćeni”, odnosno vjerni sebi. Ono što smo bili prije nego su nas vaspitali i prilagodili svijetu, na to mislim.
  3. Osnaživanje i feminizam: Knjiga istražuje teme poput rodnih uloga, društvenih očekivanja i patrijarhata, ističući važnost osnaživanja žena i podrške međusobnoj solidarnosti.
  4. Emocionalna inteligencija: Autorica naglašava važnost razumijevanja vlastitih emocija i osjećaja te kako to može voditi prema ispunjenijem životu.
  5. Univerzalne poruke: Uprkos svojim specifičnim iskustvima, Glennon uspijeva prenijeti univerzalne poruke o ljubavi, hrabrosti i nalaženju svog puta u svijetu. A posebno kad se radi o odnosu prema djeci – način na koji piše o odgoju i onom kako to ona radi mi se posebno dopao.

Zašto je ova knjiga važna? “Neukroćena” nas podsjeća na važnost samopouzdanja, iskrenosti prema sebi i svijetu, te podrške drugima u njihovim putovanjima. To je inspirativna knjiga koja će vas potaknuti na razmišljanje i možda čak osnažiti u svakodnevnom životu. Naravno, pod uslovom da neke stvari koje pročitate u njoj i primijenite :)

A ako vam se knjiga dopadne, preporučujem i podcast – We can do hard things.

Prijavom na moj newsletter možete jednom do dva puta mjesečno dobijati moja promišljanja i pisanja, sadržaje koje ocijenim zanimljivim i korisnim, interesantnim ili zabavnim, te teme koje inspirišu ili vas tjeraju da se zamislite i stvari koje mogu pomoći u boljem / kvalitetnijem životu.Besplatno je. Neću vas spamovati i neću vašu adresu nikome proslijediti. Možete se odjaviti kad god poželite.