Rijeke pune prica

Nedavno sam na poklon dobila ovu predivnu knjigu i prosto vam moram skrenuti pažnju na nju. Ovo je ukratko ilustrovana knjiga o rijekama Bosne i Hercegovine, a autorice su Vanja Lazić i Jasmina Čaušević, a osim njih dvije izdavač je Udruženje “Centar dr. Stjepan Bolkay”. U njoj su priče i ilustracije o 12 rijeka – 10 sa ženskim imenima i 2 sa muškim :)

I ne znam da li su mi u knjizi ljepše priče ili ilustracije. Uživala sam čitajući ih i gledajući, jer je svaka i informativna i zanimljiva i topla i baš dovoljna da saznate osnovno o ovim rijekama, ali i da spoznate koji su njihovi problemi i šta ih sve danas muči.

Da, knjiga je najviše namijenjena djeci, ali ja bih rekla da je to zbog toga što eventualno za djecu nije kasno da nauče neke stvari i da svoje ponašanje poprave. Za stare je, nažalost, već kasno. I ako će neko spasiti ove rijeke i sačuvati ih za neke buduće generacije, onda će to biti djeca.

A do tada, preporučujem vam ovu knjižicu. Ako ništa poklonite je nekom djetetu, pa sa njim zajedno čitajte i posjetite ove rijeke.

I da, kako do knjige saznajte na ovoj Facebook stranici, ako ih već nema u knjižarama, a ja ne znam jer nisam gledala, da budem iskrena :/ https://www.facebook.com/rijekepuneprica

Rijeke pune prica - Bosna
Rijeke pune prica - Bosna
Rijeke pune prica - Trebizat
Rijeke pune prica - o autoricama i udruzenju
Prijavom na moj newsletter možete jednom do dva puta mjesečno dobijati moja promišljanja i pisanja, sadržaje koje ocijenim zanimljivim i korisnim, interesantnim ili zabavnim, te teme koje inspirišu ili vas tjeraju da se zamislite i stvari koje mogu pomoći u boljem / kvalitetnijem životu.Besplatno je. Neću vas spamovati i neću vašu adresu nikome proslijediti. Možete se odjaviti kad god poželite.