Danas sa vama dijelim preporuku za knjigu koju sam pročitala početkom mjeseca. Efekte čitanja osjetim na sebi jer sam što svjesno, što nesvjesno počela primjenjivati savjete iz knjige i stvarno mislim da je ovo korisno štivo koje mnogima može pomoći u promjeni ponašanja.

Na vizualima ispod sam ukratko rekla šta je bitno znati, a ovdje ću sa vama podijeliti moje “efekte”. Naime, radi se o tim malim koracima koji su bitni kod stvaranja navika. Uglavnom nismo svjesni koliko je to važno i kako nas mali koraci na kraju dovedu do većeg rezultata.

Ja sam ih počela primjenjivati na održavanje kuće. Naime, mrzim i ne podnosim velika spremanja jer ne volim kad moram odvojiti cijeli dan (najmanje) da napravim generalku. Još kad na to dodam moj perfekcionizam, onda je to dodatni smor.

Pa sam poučena savjetima iz knjige počela da radim samo jednu stvar dnevno. Na primjer, da u pauzi od posla uzmem i oribam jedna vrata. Pa sutra druga. Pa prekosutra police u visećoj. I za nekih 10-ak dana ja sam evo sredila trećinu stana, a da nisam ni osjetila.

Još jedna stvar – dodala sam u dnevni raspored da samo 10 minuta provedem na steperu – bar u onim danima kad ne izlazim iz kuće (što je kod mene najčešće 5 dana od 7 u sedmici ali to je već tema za neku drugu knjigu i drugi problem). Pa onda tih 10 minuta nekad nesvjesno produžim na 15. Ali mi se nije teško pokrenuti da to odradim i znam da će vremenom dovesti do toga da mi to postane rutina.
Mali koraci. Nemojmo potcjenjivati značaj malih koraka.

Ako imate priliku pročitajte ovu knjigu. Stvarno vrijedi. Razjasniće vam kako nam mozak funkcioniše i kako možemo stvari mijenjati bez puno muke. Malo po malo, svaki dan.