“Ljubav malim slovima” Fransesk Miraljes – pozitiva upakovana u knjigu

0
206

Autor: Hana Kazazović

Naslovnica knjige “Ljubav malim slovima” Franseska Miraljesa otkriva prvi razlog zbog kojeg sam je izabrala za čitanje. Mačka u knjizi i to u veoma važnoj ulozi – meni ne treba bolji :D Drugo je to što je autor Španac, a u te krajeve baš i nisam često zalazila čitanjem. Zanimljivi osvrti na Goodreadsu su samo bili dodatni poticaj.

Nakon čitanja mogu reći da ću ovu knjigu preporučiti svima koji žele da se nakon čitanja osjećaju ugodno i pozitivno, a da pri tom nemaju onaj tupi osjećaj koji me često obuzme nakon čitanja trivijalnih, da ne kažem glupavih priča.

Jer da, u ovoj knjizi na kraju glavna tema ispadne ljubav, ali skoro pa tek na kraju. U većini je to u stvari priča o tome koliko su često događaji koji nas prate povezani ili uzrokovani nekom sitnicom na koju nismo ni obratili pažnju.

A mogla bih i reći – ova knjiga je priča o tome kako vas trenutak dobrote prema mački može dovesti do ljubavi vašeg života :) Kao što je usamljenog profesora Samuela mačak Mišima doveo do njegove. Samo zato što je svoju svakodnevnicu “narušio” puštanjem mačka u stan i sipanjem hrane za njega.

“Ljubav malim slovima” je skoro pa skup podsjetnika o svim malim i lijepim stvarima u životu. Prolazeći sa Samuelom kroz njegove odnose sa ljudima – sa sestrom i zetom, komšijom iz kafane, ne možete a da ne razmišljate o vlastitim odnosima sa vama bliskim ljudima. Ili se to možda desilo samo meni? Javite ako budete čitali knjigu svakako.

Ja filmove često biram po fotografiji i volim one koji su svijetli i koji imaju lijepe predjele. Ova knjiga ima isti stil i kad bih je zamislila kao film bili bi to svijetli, sunčani kadrovi sa puno šarenila i zelenila. Doduše, kao da je nešto drugačije od toga i moguće smjestiti u Barselonu.

Rekoh već – ako želite dozu pozitive i topline “Ljubav malim slovima” to nudi u trajanju od nekoliko sati. Teško ćete je ostaviti kad počnete i mislim da nisam jedina koja ju je pročitala u cugu :)

Primjerak poklanjam :)

Način da osvojite knjigu je pisanje komentara na Facebook stranici, ispod posta. Ukoliko je želite, komentare pišite na post – link ovdje do četvrtka (23.03.2017.) u 12 sati. Ja ću onda random metodom jednog dobitnika izabrati i dobiće ovu knjigu :)

Za sve ostale koje zanima knjiga – Lagunine knjige se mogu kupiti u knjižarama Kultura u Banja Luci, Tuzli i Sarajevu. Takođe, knjige mogu da se kupe i preko sajtova www.laguna.rs iwww.delfi.rs


Ako vam se sviđa ono što radim i želite me podržati - to možete uraditi na linku ispod. Hvala vam <3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.