Moji prvi, kratki utisci sa konferencije #Proactive8 na Kozari

1
88
Ja na Proactive - photo by Plagosus.net
Ja na Proactive - photo by Plagosus.net
Ja na Proactive - photo by Plagosus.net
Ja na Proactive – photo by Plagosus.net

Već drugi dan sam na Kozari, na konferenciji Proactive. To je inače edukativna konferencija koja se bavi komunikacijama a organizuje je agencija Prime Communications po 8. put.

Iako sam tu kao službeni bloger, za razliku od ostalih blogera nisam pisala do sada postove jer jednostavno ne uspijem slušati predavanja i pisati u isto vrijeme. Bez obzira što kažu da je multitasking sposobnost koja se više pripisuje ženama ja nisam od tih. Ako slušam onda želim da čujem što više toga, a kad se sve završi i kad se “slegnu” utisci onda će biti i pisanja.

A konkretno, na ovogodišnjem Proactivu je program tako zanimljiv da jednostavno nisam uspjela naći neko predavanje koje vrijedi propustiti radi pisanja posta. Ako mi ne vjerujete pogledajte i sami program. Zaista sam do sada čula mnogo zanimljivih stvari, a ono što je možda još važnije jeste to što nam je osim znanja i konkretnih iskustava prenešeno mnogo pozitivne energije koja će sasvim sigurno mnoge od učesnika pokrenuti ka nekim novim odlukama i promjenama. Mene hoće sigurno, a ovakve vrste dešavanja su zaista neophodne s vremena na vrijeme svakome ko ne želi stajati u mjestu i ko želi “živjeti svoj najbolji život”, što bi rekla Oprah. I pri tome mislim na život uopšte – i poslovni i privatni.

Još jedna posebno dobra stvar ovih konferencija jeste to što smo u prilici uživo komunicirati sa ljudima koje inače pratimo online. Znam da mnogima koji nisu u tom online svijetu toliko prisutni ovo zvuči zastrašujuće, ali meni je jedna od najboljih stvari koje su mi se desile u životu. Kako sinoć reče Miloš Petrović, prvi put se vidimo i pričamo, ali jednostavno imaš osjećaj kao da smo već proveli skupa mnogo vremena. Moje mišljenje je da na neki način i jesmo, jer ja uvijek kažem da puno više o bilo kojoj osobi saznam kad čitam šta piše i kako razmišlja nego kad sa njom pijem kafu i pričam o dnevnopolitičkim dešavanjima ili serijama. Ne brinite, ne gledam serije, ovo je samo primjer :D

Uglavnom, ovo su 3 dana koja će me sasvim sigurno napuniti pozitivnom energijom dovoljnom za neki naredni period. Neću vam sad pisati posebno o predavanjima niti o ostalim iskustvima sa Kozare. Ostaviću to za pisanje na miru i kod kuće jer ću tako sigurno mnogo bolje prenijeti ono što osjećam i što je bitno da pročitaju i ostali čitaoci mog bloga.

A za one koje zanima nešto više o samoj konferenciji već sad preporučujem postove i blogove drugih blogera koji vrijedno pišu uživo, te fotografije koje pokazuju kako to sve skupa izgleda.

Blog postovi

1. Miloš Petrović – Proactive Kozara I dan i Proactive Kozara II dan

2. DedaBor – #Proactive8 2012 Kozara i #Proactive8 dan mladosti, slet radosti

3. Miloje Sekulić – Izlazak iz kutije #PRoactive8 (loading)

Fotografije:

1. Proactive fotogalerija – Proactive 2012
2. Plagosus fotogalerija – Pr8active

I za tviteraše preporuka za hashtag #Proactive8

Autor: Hana Kazazović

Ako vam se sviđa ono što radim i želite me podržati - to možete uraditi na linku ispod. Hvala vam <3

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.