Danima po gradu srećem džambo plakate sa kojih me u oči bode slogan – “Nije kasno za bolji život”. Prilično sam oguglala na poruke sa tih plakata pa ja to onako pogledam i onda u glavi razrađujem šta se reklamira ili šta je pisac – autor plakata htio da kaže. Tako mi je na pamet palo da se radi o nekom sloganu Jehovinih svjedoka, znam da oni stalno obećavaju kule i gradove i ne znam tačno šta još jer uvijek pobjegnem od njih glavom bez obzira.

Onda u svemu tome obratih pažnju na likove koji se pojavljuju na tim plakatima – dva radnika sa kacigama, pa onda plakat sa vjetrenjačama (a nisu Don Kihotove), pa rijeka, pa logo – Elektroprivreda i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije. WTF?!!!

Elem, izgleda da ovo ministarstvo skupa sa svojim podanikom Elektroprivredom raspolaže sa nekim viškom para koje su odlučili investirati u hvalisanje. Dobro im, imaju velike plate, kreditno su sposobni, imaju regrese, KA karte i ostale pizdematerine pa su odlučili to natrljati na nos svekolikoj javnosti koja im sve to omogućava. Ta javnost je davno odmakla od starih metoda grijanja hrane i ostalog na vatru i prinuđena je koristiti električnu energiju u svakodnevnom životu. Kako Elektroprivreda ima monopol može i diktirati cijene te time omogućiti svim svojim zaposlenicima taj bolji život.

Upravo to po meni i jeste jedina poruka koju ja mogu shvatiti – nije kasno za bolji život ako se uvališ u ministarstvo ili zaposliš u Elektroprivredi. I za jedno i za drugo ti treba dobra veza = štela = članstvo u stranci. Kažu u Dnevnom avazu da je kampanja koštala 729.000 KM. Ja uvijek odvadim pola od bilo čega što piše u Avazu pa sam tom računicom došla do zaključka da su od NAŠIH para ovi rastrošnici potrošili nekih 365.000 KM da bi se pohvalili kako ipak nekom može biti dobro.

Mamu li vam vašu! Od danas uvodim najrigoroznije mjere štednje električne energije, sijalice od 30W i bojler jednom sedmično, pa da vidim na čemu ćete se onda reklamirati!
Kako vam mogu pomoći?

8 COMMENTS

 1. Dzaba ti dizanje ”tlaka”… struju ces koristi, jer ti comp mora raditi da bi o nepravdama pisala (ili kod Chin Chinga starke kupovala haha)
  Monopl koji podrzava vladajuca garnitura, je JAKO tesko ugroziti, u Hollandiji je trebalo citavih 60 god, da bi sad imali 3-4 energetske firme. Ali sve te neke nove firmice su ustvari ”kceri” jedne velike, vidi komentar prije moga , Circle of Life,
  poz.

 2. Nevjerovatno je  kako javno poduzece trosi novac poreznih obveznica. Ovo  je bila kap koja je prelila casu u mom izboru izmedju Harisa i ostalih kandidata. Sada glasam za Radoncica jer je protiv ovakvih perverzija.

 3. Viškovi po energetskoj bilanci u posljednjih 18 godina se kreću između 32-40% (u zavisnosti od godine do godine), viškovi se izvoze a BiH je najveći izvoznik struje u jugoistočnoj Evropi.
  Pa gdje je ta “bolja budućnost” do sad, gdje su ta radna mjesta i zlatne kašike ?!
  Kad bi bh. populaciju ćinila samo djeca i retardirani ljudi ovaj pokušaj hipnoze Stranke za BiH bi bio uspješan, ali na Silajdžićevu žalost nije tako. Izgleda da i našem srljanju ima granica, ako je suditi po reakcijama na ovu kriminalnu (izbornu) kampanju Stranke za BiH, bh. građani bi mogli da ih konaćno pošalju na smetljište bh. politike.
  Pozdrav

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.