Danima po gradu srećem džambo plakate sa kojih me u oči bode slogan – “Nije kasno za bolji život”. Prilično sam oguglala na poruke sa tih plakata pa ja to onako pogledam i onda u glavi razrađujem šta se reklamira ili šta je pisac – autor plakata htio da kaže. Tako mi je na pamet palo da se radi o nekom sloganu Jehovinih svjedoka, znam da oni stalno obećavaju kule i gradove i ne znam tačno šta još jer uvijek pobjegnem od njih glavom bez obzira.

Onda u svemu tome obratih pažnju na likove koji se pojavljuju na tim plakatima – dva radnika sa kacigama, pa onda plakat sa vjetrenjačama (a nisu Don Kihotove), pa rijeka, pa logo – Elektroprivreda i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije. WTF?!!!

Elem, izgleda da ovo ministarstvo skupa sa svojim podanikom Elektroprivredom raspolaže sa nekim viškom para koje su odlučili investirati u hvalisanje. Dobro im, imaju velike plate, kreditno su sposobni, imaju regrese, KA karte i ostale pizdematerine pa su odlučili to natrljati na nos svekolikoj javnosti koja im sve to omogućava. Ta javnost je davno odmakla od starih metoda grijanja hrane i ostalog na vatru i prinuđena je koristiti električnu energiju u svakodnevnom životu. Kako Elektroprivreda ima monopol može i diktirati cijene te time omogućiti svim svojim zaposlenicima taj bolji život.

Upravo to po meni i jeste jedina poruka koju ja mogu shvatiti – nije kasno za bolji život ako se uvališ u ministarstvo ili zaposliš u Elektroprivredi. I za jedno i za drugo ti treba dobra veza = štela = članstvo u stranci. Kažu u Dnevnom avazu da je kampanja koštala 729.000 KM. Ja uvijek odvadim pola od bilo čega što piše u Avazu pa sam tom računicom došla do zaključka da su od NAŠIH para ovi rastrošnici potrošili nekih 365.000 KM da bi se pohvalili kako ipak nekom može biti dobro.

Mamu li vam vašu! Od danas uvodim najrigoroznije mjere štednje električne energije, sijalice od 30W i bojler jednom sedmično, pa da vidim na čemu ćete se onda reklamirati!