Autor: Hana Kazazović

Od 4 pristigle knjige iz “Lagune” nju sam uzela prvu – zato što sam u preporukama na Goodreadsu pročitala da je knjiga optimistična, a meni je baš trebala takva u ovom trenutku. Kasnije sam pročitala da Olivija Ardi za sebe kaže da je “spisateljica knjiga sa sretnim krajem” i to mi se baš nekako svidjelo.

Knjiga je ljubavni roman u kojem ćete se zagubiti na par sati uživajući u opisima i Jolandinom doživljaju Pariza. Nisam bila u ovom gradu, ali ga zamišljam baš ovako bajkovito. Osim toga, i sama ljubavna priča Jolande i Patrika je simpatična i optimistična, lijepa i bajkovita. Podsjetila me malo na one bajke koje sam čitala u djetinjstvu, samo bez zle vještice i aždaje koju princ treba ubiti da bi osvojio princezu.

Ja ovakve knjige zovem knjigama za odmaranje mozga i uvijek posegnem za takvom nakon 2-3 teškaša koji me iscijede, nasikiraju ili natjeraju da puno razmišljam. Uz ovu knjigu, vunene čarape ili toplu dekicu, litar toplog čaja ili kafe i hrpu keksa i čokolade imaćete zagarantovani odmor i dobro, koji kliogram viška. Ali hej, zima je svakako i vrijeme za takve stvari, zar ne? :D

Preporuka ženama koje vole ljubavne romane. A ovaj primjerak poklanjam, tako da će jedna uz nju taman moći uživati uz praznike ;)

Način da osvojite knjigu je pisanje komentara na Facebook stranici, ispod posta. Ukoliko je želite, komentare pišite na post – link ovdje do srijede (21.12.2016.) u 12 sati. Ja ću onda random metodom jednog dobitnika izabrati i dobiće ovu lijepu knjigu da uživa u njoj :)

Za sve ostale koje zanima knjiga – Lagunine knjige se mogu kupiti u knjižarama Kultura u Banja Luci, Tuzli i Sarajevu. Takođe, knjige mogu da se kupe i preko sajtova www.laguna.rs iwww.delfi.rs