Pomozimo IT girls da dođu u naše škole!

1
88

Autorica: Hana Kazazović

Prije dvije godine sam u tekstu IT girls – zato što je malo djevojaka u IT sektoru u BiH pisala o IT girls. To je ekipa čija je misija da razbije predrasude o tome da su neki poslovi poput na primjer programiranja rezervisani za muškarce.

A drugi dio njihove misije je nastao spontano i može se sažeti u jednu rečenicu – cilj im je učiniti informatiku u školama u BiH zanimljivom.

Jer sada to definitivno nije, posebno ne za vrijeme u kojem živimo.

IT girls su već do sada organizovale radionice u različitim mjestima u BiH i na njima se ispostavilo da su Arduino radionice super način na koji se može informatika učiniti zanimljivom, te probuditi interes djece za nju. Tako je i došlo do ideje da se ovakve radionice organizuju u 6 škola u BiH – 6 radionica. Sav materijal sa radionica će ostati tim školama trajno, tako da će nastavnici moći i sami dalje raditi sa učenicima.

Ovo sve vam pišem jer je u toku crowdfunding kampanja IT girls. Počela je prije nešto više od 10 dana i desilo se ono što smo svi priželjkivali  – skupljen je novac za tih 6 radionica. I pošto je ostalo dovoljno vremena, postavilo se pitanje:

Zašto stati na samo 6 radionica? Zašto ne probati skupiti novac i održati njih 12?

Zašto da ne?
Zato je cilj i pomjeren, a do tog novog cilja ih guramo i pomažemo svi, koliko ko može :)
Možemo ih podržati finansijski ili dijeljenjem informacije o ovoj kampanji.

Klik na baner ispod vas vodi na kampanju, a ja se nadam da će i ovaj cilj biti ispunjen i baš volim podržavati projekte koji su mi dobri i pozitivni i koji donose neke lijepe stvari u naše živote.


 — — 

Ako vam se sviđa ono što radim i želite me podržati - to možete uraditi na linku ispod. Hvala vam <3

1 COMMENT

  1. Kao IT devojka drago mi je da postoje ljudi koji menjaju stereotipe. Mislim da bi roditelji trebalo da usmeravaju svoju decu na ono sto vole bez obzira na pol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.