Ko prati ovaj moj blog vjerovatno zna da često znam pisati o hrani (zdravoj, prirodnoj, kako god). I bez obzira što je danas sve teže doći do zdrave i prirodne hrane suština tog mog pisanja jeste probuditi (koliko je moguće) svijest ljudi i navesti ih da aktivno razmišljaju o tome šta unose u sebe.

Opet ću navesti onu dosadnu ali istinitu – jednako kako pazite kakvo gorivo sipate u auto, morate paziti i kakvo gorivo unosite u sebe. A naše gorivo jeste – hrana.

Prije par dana sam naišla na tekst – Poziv na blogu Vitki Gurman. A onda me Maja (autorica bloga) pitala zašto ne bih i ja pozvala svoje čitaoce da se priključe i da napravimo neki presjek na prostoru bivše države. Ili da uporedimo kakvo je stanje u našim obdaništima – vrtićima.

Suština je sljedeća – ovo kopiram od Maje:

  1. Pokušate da dođete do fotografije obroka u obdaništu ili školi u koju ide vaše dijete.
  2. Pošaljete fotografiju na mail:    [email protected] (a možete i meni ako vam je lakše na mail [email protected])
  3. Uz svaku fotografiju pošaljete i par rečenica o tome šta mislite o ishrani u školama i vrtićima? Šta biste vi mijenjali? Šta je vaš stav o svemu ovome i kako se osjećate u vezi ove teme?
  4. Neće se koristiti prava imena kada bude objavljen tekst ni imena školskih ustanova, tako da vas molim da sebi date nadimak. Ono što želimo da objavimo su samo imena gradova u kojima se nalaze ustanove u kojima je snimljena fotografija.
  5. U slučaju da ne možete da dođete do fotografije, a smatrate da je ova tema bitna i želite nešto da kažete o njoj – pošaljite samo nekoliko rečenica komentra/kritika/pohvala.
  6. U subject mail-a stavite “Škole i obdaništa”.

Nije komplikovano? Ja mislim da nije. I nije bitno gdje živite, odnosno u kojoj državi iz bivše Juge. Što bude raznovrsnije biće zanimljivije. I

A jako me zanima rezultat ovog mini istraživanja. I da, sve šaljite do 30. oktobra / listopada.

Još jednom, ako koga zanima zbog čega sve ovo i o čemu mi to, preporučujem tekst (klik na plava slova) POZIV!!! Hrana u našim školama i obdaništima!

Autor: Hana Kazazović