AutorHana Kazazović

Za porodični raspored sam čula prije 11 mjeseci, od Bojane na njenoj radionici u januaru ove godine. Pričala sam joj o nekim mojim problemima koje vučem valjda od kako znam za sebe, a ona mi je, nakon što me saslušala, rekla da bih trebala doći na radionicu “Porodični raspored” (ili “Poredak ljubavi”, kako je već gdje zovu).

U maju sam trebala ići u Banjaluku da prisustvujem radionici, ali su se stvari presložile tako da nisam mogla. Vjerovatno je postojao razlog zašto nisam trebala ići tada, zar ne?

U januaru se radionica ponovo održava i već sam sve dogovorila sa organizatoricom – 30. januara sam u Banjaluci, ako bude sve kako treba.

Čitala sam zaista puno o Porodičnom rasporedu jer sam željela shvatiti i upoznati šta je sve to prije nego odem. Pročitala sam čak i knjigu Berta Helingera, njegovog osnivača. Međutim, ja ipak o Porodičnom rasporedu za sada ne mogu napisati puno.

Znam da je u mnogim zemljama priznat kao zvanični metod tradicionalne medicine. U Crnoj Gori i Srbiji takođe, odakle je i stigao u BiH, za sada u Banjaluku. Takođe je u obe zemlje metod bio akreditovan za rad sa prosvjetnim radnicima. Na naše prostore ga je donio Vlado Ilić iz Njemačke. On je učitelj Poretka ljubavi, a više o njemu možete pročitati i na http://www.orderoflove.com/vlado-ilic

Pogledala sam i dosta video priloga sa radionica i gostovanja, intervjua sa Vladom i moram priznati da u suštini jedva čekam da se radionica konačno desi, da mogu sama sve doživjeti. Naravno da ću napisati ovdje utiske, ne brinite.

Ono kako sam ja sve do sada razumjela – radi se o energiji. Ja zaista vjerujem u energiju. Svako od nas je pod uticajem različitih energija, a najviše onih koje smo stekli rođenjem u određenoj porodici. Na to nismo imali uticaj a energija koju dobijemo često zna napraviti zastoj i praviti nam određene probleme u životu. Blokade koje nosimo u sebi možemo otpustiti tek kada se upoznamo sa njima.

Na zvaničnoj stranici orderoflove.com piše:

“Tokom seminara postaje jasno gde je došlo do energetskog zastoja i kakav je stvarni prirodni poredak, što otvara put delotvornim snagama koje ponovo mogu nesmetano da počnu da rade za nas. Suština postavljanja porodičnog rasporeda jeste da se sagleda gde se zapravo nalaze povrede ili blokade. Nakon što ih spoznamo i shvatimo, one gube svoju moć nad nama. Priznavanje najdubljih povreda i izmirenje sa sudbinom oslobađa energiju koja je izvor naše lične snage, koja nam je neophodna za svakodnevni život.

Suština porodičnog rasporeda nije traganje za krivcem. Cilj je da se shvati postojeća, često skrivena dinamika porodičnih odnosa. Mi nismo u moći da promenimo ono što se već desilo, ali svakako možemo da ga sagledamo iz jedne drugačije perspektive.

Nakon što događaje vidimo onakvima kakvi jesu, dolazimo u dodir sa svim onim što oni sadrže – kako lošim, tako i dobrim. Tek kada ono što jeste sagledamo takvim kakvo jeste, moguće je pomirenje sa sudbinom.”

Tehnika kojom se ovo postiže je na prvi pogled neobična i to je ono što me jako zanima da uživo doživim. Naime, na seminaru osoba koja želi da riješi neki svoj problem od prisutnih osoba izabere njih nekoliko koje će glumiti ljude iz njenog života. Nakon što to napravi te osobe zaista počnu da se ponašaju kao stvarni likovi. Žena koja predstavlja njenu mamu počne da se ponaša kao njena mama, na primjer. Tako se i dolazi do otkrivanja različitih problema i blokada koje muče osobu koja je postavila taj raspored.

Ono što je mene najviše zainteresovalo i zbog čega sam odlučila da posjetim radionicu jesu iskustva ljudi koji su im prisustvovali. Svi kažu da je to nešto što radi na duže staze, da rezultate možda i ne vidite odmah ali ih osjetite u periodu koji dolazi nakon radionice. Stvari počnu da se slažu onako kako ne biste očekivali, ali kako biste uglavnom željeli.

Ja zaista želim da upoznam sebe i otkrijem da li postoje neke stvari koje mi možda smetaju u tome da živim život kakav želim i kakav u suštini i mogu živjeti, odnosno da dostignem neki svoj puni potencijal. To je glavni razlog zbog kojeg sam odlučila da posjetim radionicu “Porodični raspored”. Očekujem da mi ova radionica omogući da sebe sagledam u nekom novom svjetlu i da dobijem priliku da kod sebe promijenim ono što mi smeta.

Naslućujem da je to uklanjanje blokada ili drugačiji pogled koji dobijete nakon radionice uzrok promjenama koje nastanu nakon radionice.

Znam da ću o svemu moći pisati onako kako ja najviše volim – iz svog ličnog iskustva, nakon radionice. Iskreno – jedva čekam. Dok sam u maju imala puno nekih dilema i sumnji, sad jedva čekam što mi samo za sebe govori da je očito sad pravo vrijeme.

Više o Porodičnom rasporedu možete saznati na http://www.orderoflove.com/

Ako nekoga od vas takođe zanima da radionica u januaru više informacija imate na Facebooku na Poredak ljubavi Banja Luka ili se bez ustručavanja javite jadranki Stojanović na broj telefona o66 111 900 ili 065 522 882.

Takođe dodatne informacije imate na https://www.facebook.com/events/319861958198823/

Uvodno predavanje je 30.1.2015. u 18 sati u zgradi ATV (Alternativna televizija) i na njega je ulaz slobodan.

Radionice se održavaju 31.1. i 1.2. a za njih je broj mjesta ograničen. Prijave su u toku već.

Pa eto, nadam se da se vidimo.