Ono što me uvijek najviše fascinira kod ljudi jeste njihova mašta i sposobnost da neke obične stvari smjeste u drugačiji kontekst i dovedu nas do onog da kažemo “Wooow, kako mu / joj je to samo palo na pamet?!”

Sinoć smo završili s gledanjem “The Sandman” i ne znam koji put sam ponovila da je Neil Gaiman zaista jedno nepresušno vrelo mašte. To sam govorila nakon svake njegove pročitane knjige u koje bih uranjala gubeći osjećaj za sve oko sebe. A to sam evo rekla i nakon serije nastale po stripu kojeg priznajem nisam nikad ni čitala ni vidjela. Ali mi to uopšte nije smetalo da uživam u svakoj epizodi i da se nadam nekom nastavku.

Znam, ima nekih kritika na način snimanja, kameru i ne znam ni ja koje sve tehničke stvari u seriji. Ali ja sam vrlo prosječna gledateljka i takve stvari uglavnom ne primjećujem. Mene je držala priča i način na koji on miješa san i zbilju, događaje koji su mogući i one koji (valjda) nisu :) I to tako zanimljivo ispreplete i na sve ti obično zada temu za razmišljanje poput one u epizodi sa Luciferom o tome šta se ne može pobijediti (da ne spojlam, samo toliko ću reći).

Kako se i sama bavim pisanjem (ili bar pokušavam) često razmišljam o tome kako nekom uopšte padnu na pamet stvari kakve u suštini na prvu ne možeš ni zamisliti i kako neko uopšte ima takvu maštu? Spominjala sam već da je Gaiman rekao kako od svega što slušaš, čitaš i gledaš nastaje mentalni kompost koji je osnova mašte. Tu je sad samo momenat u kojem se neko usudi takve stvari sklopiti i napisati, a mi neki ostali imamo određenu blokadu ili kako god da je već zovemo.

To je nešto na čemu ću morati raditi, nekako. Jer tačno osjetim i to već duže vrijeme kako sam spremna i imam osnovu za viši nivo, samo ne znam kako doći na njega. A vama svakako preporučujem da, ako već niste, pogledate Sandmana :)

Ako moje pisanje na na bilo koji način obogaćuje vaš život i želite podržati moj rad, možete to učiniti na tri načina.
Prvi je kupovinom e-knjige “Na putu prema sebi”. To je zbirka odabranih tekstova sa bloga, pisanih uglavnom do 2018. Kupiti je možete na linku ovdje – https://cyberbosanka.gumroad.com/ Uvod u knjigu možete pogledati ovdje – https://bit.ly/3AnTuvn
Drugi način je jednokratnom donacijom (više informacija o tome na https://cyberbosanka.me/podrska/. Time pomažete i nepostojanje reklama u mojim sadržajima. A reklame smaraju, zar ne 😉
A treći način je da se pribilježite na moj newsletter koji šaljem subotom ovdje – https://cyberbosanka.me/newsletter/
Posebno hvala onima koji su me do sada podržali na razne načine, znate vi ko ste i hvala od ❤