Rising Strong – Brené Brown: Da li mislite da ljudi uvijek rade najbolje što mogu? | #čitajsamnom

2
107

Autor: Hana Kazazović

Čitajući knjigu “Rising Strong” autorice Brené Brown sam došla i do pitanja iz naslova i malo je falilo da se tu zaustavim, jer mi je to pitanje blago rečeno promijenilo u potpunosti neke stvari u glavi.

Znate one situacije kad nakon što nešto čujete i razmislite o tome, odnosno spoznate tako nešto važno, pa vam onda sve oko vas, uključujući i cijeli vaš život izgleda drugačije? I znatno bolje, što je najvažnije.

E tako je na mene djelovalo ovo pitanje. I pomislih “Pa, zar da sad ostatkom knjige “kvarim” ovaj utisak?”

Ali sam nastavila i pročitala je do kraja, jer cijenim autoricu. I naravno, nisam se pokajala. A pitanje sam obradila u ovom videu, pokušavši objasniti zbog čega je meni bilo važno. Vjerujem da će i mnogi od vas prepoznati njegovu vrijednost.

Zato video, a knjigu preporučujem, kako rekoh u videu – ako vam treba da “ustanete” nakon nekog svog pada ili greške :)


2 COMMENTS

  1. Evo, kao što i sama spominješ kroz par zadnjih postova, sama sebe pronađoh, a u ovom sam se prepoznala skroz.
    Prošla godina mi je bila turbulentna, mada će i ova ako uspijem da se ”probudim” i zapnem bar malo. Stalno sam govorila da super funkcionišem kada imam mnogo obaveza i sada kada su me obaveze sustigle ja ni makac. Ukočila se kao u filmovima,kao da posmatram nečiji drugi život, ako da to nisam ja, da nije moj život. Mnogo sam neorganizovana a obožavam da radim, da učim.
    I onda, počnu da mi stižu obavještenja na mailove sa tvojim objavama na blogu, počnem da čitam i počele da mi se pale lampice i slažu kockice. Hvala ti što dijeliš sa nama svoje ideje, strahove i ostalo.

    Veliki pozdrav za tebe i nastavi dalje tako!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.