Autor: Hana Kazazović

U gužvi sa vremenom danima uhvatim knjigu “Taxi priče” Amera Tikveše sa namjerom da čitam prije spavanja po nekoliko njih. I – zaglavim do 2 ujutro čitajući jednu za drugom do kraja :D

Da, toliko je zarazna i toliko ti uhvati pažnju da prosto nemaš snage da je ostaviš za kasnije. Nakon svake želiš da vidiš koja je tema sljedeće, šta je taj taksista rekao i stranicu po stranicu, ode noć.

Ne pretjerujem, ali baš me dugo nije neka knjiga ovako zainteresovala. Prosto sam imala osjećaj kao da se u svakoj priči vozim sa autorom i slušam taksistu.

A sve su pravi mali biseri, pune humora ili neke sirove ljudske mudrosti, onakve kakvu čini mi se možete čuti samo u taxiju. Svi oni su neki obični, neobični ljudi koji znaju čovjeka obradovati, nasmijati, ali i baciti u crnjak u tih nekoliko minuta vožnje i života koji podijelite sa njima.

Sigurna sam da je svako od vas imao priliku doživjeti slična iskustva i čuti i sam uživo neke zanimljive “taxi priče”. Amer je napravio super stvar – zapisao one najzanimljivije i time nam obezbijedio knjigu u kojoj će mnogi uživati.

Neću vam više ništa puno pisati o knjizi – suština je da je preporučujem baš onako od srca. I evo jedna, vrlo kratka priča iz knjige, da vidite kakvih tu sve čuda ima :)

Primjerak poklanjam.

Način da je osvojite je pisanje komentara na Facebook stranici, ispod posta. Ukoliko je želite, komentare pišite na post – link ovdje do nedjelje (18.06.2017.) . Ja ću onda nasumičnom metodom jednog dobitnika izabrati i dobiće ovu knjigu :)

Za sve ostale koje zanima knjiga – Buybookove knjige se mogu kupiti u knjižarama u BiH, ali i na web stranici http://www.buybook.ba/