Ako tu svoju maštariju ikad realizujem Lejla će mi urediti prostor sigurno

Prije nekih godinu dana je počela na svom privatnom profilu na Facebooku objavljivati fotografije namještaja koji je sama redizajnirala. Gledala sam ih i oduševljavala se, svaki put. Tolika posvećenost detaljima me zaista fascinirala. A osim toga, sve što bi se kod nje našlo na profilu je bilo vizuelno savršeno. Na primjer, kad ode negdje na put i nakon njega postavi fotografije na Facebook, ja uživam gledajući. I pri tome stalno razmišljam o tome kako vjerovatno, da se ja nađem na identičnom mjestu, ne bih ni pola tih stvari primijetila.

I od tad nekad se meni vrti jedna maštarija u glavi. Znate ono, pred spavanje kad zamišljate šta biste radili kada bi imali neograničenu količinu novca na raspolaganju. E, u toj maštariji ja imam neku vrstu “čoko – čajanka – knjižare”. Nisam još smislila kvalitetan naziv za to, ali radilo bi se o lokalu, malom, u kojem bi se služile razne vrste čaja i u kojem biste mogli pojesti najljepše čokolade (nešto sličnu kao iz filma “Čokolada”), a uz sve to bi bile knjige koje biste mogli čitati. Bilo bi možda i novina, i eventualno kafe, ali mislim da bih zabranila pušenje tu. Baš neko mjesto u kojem bih se sama dobro osjećala i uživala.

I kad sam vidjela Lejline radove rekla sam sebi da bi to ona najbolje uredila. Samo bih joj rekla da pusti sebi mašti na volju i da uredi to mjesto onako kako ga ona vidi. Znam da bi to bilo idealno, baš onako kako treba, jer mi se ovo što ona radi tačno uklapa u tu viziju.

A dok se to ne desi, za početak sam na Zenica Online napravila malu priču o tome šta ona radi. Možete je pročitati ovdje – Redizajnira stari namještaj i od njega pravi novi i ljepši. Tu ima i puno fotografija i Lejlini kontakti ako je neko zainteresovan.

Ja bih trebala za početak bar početi igrati loto ili Bingo, da bih mogla možda ovu maštariju pretvoriti u stvarnost. Mislim da tu nema nekog potencijala za zaradu, samo iz tog razloga se ne usuđujem razmišljati o tome da tako nešto zaista realizujem bez nekog novca koji bi, eto tako, pao s neba. A nije loše ni maštati, zar ne :)

P.S. Sad se sjetih da na spisak svih tih stvari moram dodati i Wi-Fi, da bi sve bilo kompletno i idealno.

 Autor: Hana Kazazović

X