Prije nekih godinu dana je počela na svom privatnom profilu na Facebooku objavljivati fotografije namještaja koji je sama redizajnirala. Gledala sam ih i oduševljavala se, svaki put. Tolika posvećenost detaljima me zaista fascinirala. A osim toga, sve što bi se kod nje našlo na profilu je bilo vizuelno savršeno. Na primjer, kad ode negdje na put i nakon njega postavi fotografije na Facebook, ja uživam gledajući. I pri tome stalno razmišljam o tome kako vjerovatno, da se ja nađem na identičnom mjestu, ne bih ni pola tih stvari primijetila.

I od tad nekad se meni vrti jedna maštarija u glavi. Znate ono, pred spavanje kad zamišljate šta biste radili kada bi imali neograničenu količinu novca na raspolaganju. E, u toj maštariji ja imam neku vrstu “čoko – čajanka – knjižare”. Nisam još smislila kvalitetan naziv za to, ali radilo bi se o lokalu, malom, u kojem bi se služile razne vrste čaja i u kojem biste mogli pojesti najljepše čokolade (nešto sličnu kao iz filma “Čokolada”), a uz sve to bi bile knjige koje biste mogli čitati. Bilo bi možda i novina, i eventualno kafe, ali mislim da bih zabranila pušenje tu. Baš neko mjesto u kojem bih se sama dobro osjećala i uživala.

I kad sam vidjela Lejline radove rekla sam sebi da bi to ona najbolje uredila. Samo bih joj rekla da pusti sebi mašti na volju i da uredi to mjesto onako kako ga ona vidi. Znam da bi to bilo idealno, baš onako kako treba, jer mi se ovo što ona radi tačno uklapa u tu viziju.

A dok se to ne desi, za početak sam na Zenica Online napravila malu priču o tome šta ona radi. Možete je pročitati ovdje – Redizajnira stari namještaj i od njega pravi novi i ljepši. Tu ima i puno fotografija i Lejlini kontakti ako je neko zainteresovan.

Ja bih trebala za početak bar početi igrati loto ili Bingo, da bih mogla možda ovu maštariju pretvoriti u stvarnost. Mislim da tu nema nekog potencijala za zaradu, samo iz tog razloga se ne usuđujem razmišljati o tome da tako nešto zaista realizujem bez nekog novca koji bi, eto tako, pao s neba. A nije loše ni maštati, zar ne :)

P.S. Sad se sjetih da na spisak svih tih stvari moram dodati i Wi-Fi, da bi sve bilo kompletno i idealno.

 Autor: Hana Kazazović