Tekst u nastavku je napisan i objavljen u julu 2012. godine. Tada je postojala stranica bhblog.net i ekipa koja se bavila ocjenjivanjem i biranjem najboljih blogova u Bosni i Hercegovini.

Nažalost, već nekoliko godina ta stranica ne postoji, a nemamo ni nešto što bi moglo ponijeti naziv “BH blog scena”. Bar ne onako kako je možda zamislite kad čujete za takvu odrednicu.

Zašto ne postoji BH blog scena?

– Zato što je blog samo jedan medij, odnosno platforma koju neko odabere ili ne za svoje izražavanje.

– Zato što mnogi umjesto bloga biraju društvene mreže i na njima izražavaju svoja mišljenja ili predstavljaju ono što rade. Svijet se mijenja, sve se mijenja i prosto, blog više nije jedina opcija za komunikaciju.

Blogera ima, i u Bosni i Hercegovini dosta. Neki se bave receptima, neki modom, neki pisanjem o društvenim problemima. I nemoguće ih je sortirati, pobrojati, uganjati sve.

Ali upravo to i jeste draž i ljepota vremena u kojem živimo – svi mogu naći način da se izraze.

A u nastavku je tekst, onakav kakav je napisan davne 2012. godine.

O BHblog.net sam pisala već nekoliko puta. Za one koji ne znaju, to je BH blog direktorij koji na osnovu nekih parametara (u koje se ne razumijem) reda prijavljene BH blogove na listu. Ima ih 100.

Prošle godine smo prvi put organizovali izbor za neke BHBlog nagrade, a ove godine je taj izbor održan drugi put. Nagrade su dodijeljene sljedećim blogovima:

E sad, meni je zaista jako krivo što je moj blog osvojio nagrade u 3 kategorije. Lično bih voljela da je ovaj naš direktorij malo življi i bogatiji blogovima, da se ne dešava da zaista sve manje blogova ima koliko toliko redovne postove. Pretpostavljam da je u toj nekoj mojoj “redovnosti” i razlog što sam osvojila ove nagrade.

Pa eto, po ko zna koji put – pozivam sve da pišu, kad god osjete potrebu da nešto kažu!

Više o nagradama i kako je to bilo prošle i ove godine imate na – http://bhblog.net/nagrade (ne postoji više)


 — —