AutorHana Kazazović

O knjizi koja je postala moj svakodnevni saputnik i izvor inspiracije.

O putovanju u Banjaluku kojem se posebno radujem, zbog toga što ću upoznati autoricu knjige, koja je već do sada mnogo puta uticala na mene. Putovanje na kojem ću takođe vidjeti drage ljude sa kojima sam redovno u kontaktu.

Na jedan od mojih tekstova sam prije par mjeseci dobila ovaj komentar:

Ja sam već naučila najvažniju stvar za ovu godinu Cyber Bosanka

I sjetila sam ga se nakon čitanja knjige “Putovanje u središte srca” Jelene Pantić jer je upravo ona odgovor na ovaj komentar. Ne, nije aplikacija, ali je možda čak i bolje – papirnata, lijepa knjiga koju možete stalno imati uz sebe i redovno se inspirisati i puniti pozitivnom energijom.

Kada mi je poštar nedavno pozvonio na vrata i uručio mi pošiljku koju nisam očekivala, bukvalno sam se rasplakala nakon što sam vidjela šta je u pitanju. Da, znam, ne treba meni puno da se rasplačem, šta ću :))

Jelena knjiga

Jelenu Pantić ste mogli upoznati i kod mene na blogu u intervjuu Pozitivan stav je nešto što se može naučiti – razgovor sa Jelenom Pantić. Nas dvije se u stvari još uvijek nismo srele uživo, ali to svakako ne umanjuje njen stalni uticaj na mene i moj život. Redovno čitam njene tekstove na blogu i postali su mi nešto kao vitamini za mozak i dobro raspoloženje. Znate taj osjećaj – kao što vam treba redovna fizička aktivnost da biste ostali u formi, tako vam trebaju i rituali koji će vam hraniti dušu. Meni su to, između ostalog, i njeni tekstovi i statusi na Facebooku. Zbog toga me obradovalo izdavanje knjige, jer je lijepo sve to imati uz sebe i redovno se vraćati riječima koje ti daju snagu i inspiraciju onda kad su najpotrebniji.

Jelenina knjiga je u stvari zbirka odabranih tekstova sa bloga, posloženih tako da zajedno čine jednu lijepu cjelinu. Izbor je takav da teško neko od pitanja koja muče svakog od nas može ostati neodgovoreno. Možete je čitati redom, a možete i otvoriti knjigu slučajnim odabirom i prepustiti Svemiru da umjesto vas izabere šta je ono što taj dan trebate ponoviti.

Ono što mene posebno raduje u svemu jeste što ću za koji dan konačno imati priliku da Jelenu uživo upoznam :)

Naime, Dara organizuje promociju Jelenine knjige u Banjaluci. Naravno da sam se na glavu nasadila dok sam našla način da 13. juna odem u Banjaluku. Nema šanse da dođe tako blizu a da ja ne budem tamo :))

Dakle, 13. juna je u Banjaluci promocija knjige „Putovanje u središte srca“ i Jelena će biti tamo, a i ja. Već se najavila super ekipa ljudi i skoro sa sigurnošću mogu reći da će događaj biti super. Vjerovatno ću pisati i o njemu jer teško da nešto što na mene ostavi veliki utisak propustim zabilježiti na blogu.

Ukoliko ste u mogućnosti dođite i vi. Prijavite se na ovu stranicu, da Dara zna obezbijediti dovoljan broj mjesta u kafeu „Igra mečka“. Pa da se vidimo.

A knjigu vam preporučujem od srca, za vaše srce. Ja ovaj svoj primjerak već nosim svuda sa sobom i čitam redovno, svaki dan kad god imam potrebu da osvježim mozak. Postala je moj najbolji drug, onaj kojem se okreneš kad god imaš dilemu i pitanje. Sigurna sam da će i svi ostali koji dođu do nje raditi isto, jer ovo jednostavno nije knjiga koju pročitate i ostavite.

2015-06-06 11.13.14